Her til pinse skal vi have lidt lækkert, og måske har vi endda også lidt ekstra tid til at gøre noget ekstra ud af maden. Jeg har engang skåret laks i tern til denne ret til 35 mennesker til min 30 års fødselsdag. Det tager en næsten en halv dag, så sæt tid af inden du går i gang, hvis du laver retten til mange.

 

500 g fersk laks uden skind

½ dl olivenolie

Skallen af 1 lime

1 lille rødløg

¼ rød chili

1 spsk. sort sesamfrø

6 blade romainesalat

 

Skær små tern af laksen (cirka 1 x 1 centimeter).

Vend lakseternene i olivenolie og riv limeskal over.

Rør finthakket rødløg i sammen med finthakket chili og sorte sesamfrø.

Server laksetataren på et salatblad.

 

 

 

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.