Jeg var til min veninde Annas fødselsdag, og som altid havde hun lagt en meget ambitiøs plan for maden. Da jeg hader at sidde med hænderne i skødet, hjalp jeg til i køkkenet. Vi skulle have grillet mørbrad, og kødet skulle have to minutter på hver af de fire sider, fik jeg besked på.

"Så er den jo stort set stadig kold i midten. Og så til en damemiddag," tænkte jeg. Men man må sige, at kvinder godt kan tage fra, når rødt kød er på menuen. Ingen syntes, at kødet var for rødt.

Efterfølgende havde jeg Heidi her på fotostudiet til at stege kødet og fotografere til denne uges opskrift, og hun kom tilbage og sagde: "Din stegetid er for kort. Kødet er jo stort set koldt i midten, så jeg har stegt det lidt længere tid".

Det er så min anbefaling til dig: Hvis du kan lide tatar, så steg to minutter på hver side. Ellers giv kødet lidt ekstra.

 

1 chateaubriand

Salt og peber

 

200 g god mayonnaise

½ dl trøffelolie

Salat

 

Gnid kødet ind i salt og peber og lad den hvile, så den ikke er køleskabskold. Grill kødet to minutter på hver af de fire sider.

Bland mayonnaisen med trøffelolie - lidt ad gangen så mayonnaisen optager al olien, og den ikke skiller.

Skær kødet i tynde skiver og server med grøn salat og trøffelmayonnaise.

 

 

  • fyens.dk