Mange tager på skiferie i disse uger. Hvis du er i de tyske alper, møder du måske Bretzel-kringlerne hængende ved restauranterne. Selv elsker jeg disse skønne kringler, men bollerne er lettere at lave og smager godt. Især når de er friskbagte.

 

4 dl lunken vand

1 spsk. rørsukker

1 tsk salt

1 pakke tørgær

750 g mel

60 g smør

 

2,5 l vand

2 spsk. natron

1 æggeblomme pisket med 1 spsk. vand

Groft salt til drys

 

Bland vand, sukker, salt og gær indtil gæren er opløst.

Hæld vandet i en røremaskine og tilsæt hvedemel og smør. Lad det køre i cirka fem minutter.

Lad dejen hæve en time.

Rul dejen ud i en lang pølse cirka tre centimeter i diameter.

Skær ud og rul til små boller.

Kog vand og natron i en sauterpande.

Kog bollerne seks ad gangen i cirka 30 sekunder og læg dem på en bageplade. Pensl med æggeblomme blandet med vand. Drys med salt og bag i cirka 13 minutter ved 230 grader i forvarmet ovn. 

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.