Dette er en meget simpel ret, du altid kan supplere med lidt grillstegt kød eller rejer. Da jeg testede opskriften, skruede jeg lidt op for dressingen, for at det ikke blev for tørt. Det er smag og behag, men spar ikke på krydderurterne, det er dem, der giver retten smag.

Faktisk ville det nok være en perfekt ret, hvis man havde Birgitte Hasholts have. Den er jeg meget misundelig på, dog ikke på selve arbejdet i haven.

Vietnamesisk mad er perfekt til en varm dag, uanset om solen skinner, eller det regner. Opskriften er en af de opskrifter, der er i min kogebog "Asiatisk sommer", der lige er udkommet.

400 g glasnudler

4 spsk. sukker

4 spsk. fishsauce

2 løg

1 bakke bønnespirer

2-3 håndfulde krydderurter, gerne koriander, thaibasilikum, mynte, purløg

8 spsk. ristede peanuts

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Bland sukker og fishsauce, indtil sukkeret er opløst. Vend nudlerne i blandingen. Snit løgene fint i skiver og vend dem i nudlerne. Top med bønnespirer, krydderurter og peanuts.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Rispapirrulle med rejer

Rispapirrulle med rejer

Avocadodip

Avocadodip

Rispapirrulle med kylling (12 stk.)