(Cirka 0,75 liter is)

Italiensk cassata-flødeis er spækket med syltet frugt. De syltede hyben minder i konsistens om cocktailbær, men smagen er skønnere. Hyben plukkes i den vilde del af min have, og sammen med citronsaft giver de den cremede is et strejf af friskhed. Gammeldags flødeis frembringer jeg, når der er en overflod af æg i hønsehuset. Isen er også god uden tilsat frugt.

Flødeis

6 æggeblommer

2,5 dl piskefløde

2,5 dl letmælk

225 g sukker

1 vaniljestang

Mælk og fløde hældes i en tykbundet gryde og koges op med en flækket vaniljestang. Æggeblommerne piskes med sukker til en æggesnaps. Vanilje­stangen tages op af gryden, og den varme mælk og flødeblanding hældes i æggemassen, hvorefter der øjeblikkelig røres rundt. Hæld det hele tilbage i gryden og varm langsomt op, til massen begynder at boble. Pisk konstant, så cremen ikke brænder på. Når cremen tykner en smule, tages gryden at blusset, og der piskes et øjeblik, til massen er gået af kog. Lad cremen svale af og sæt den i køleskabet.

Syltede hyben

300 g friske (ikke overmodne) store hyben renses og skæres i kvarte; det giver cirka 200 g istandgjorte hyben

Saften af en lille citron

150 g lyst sukker

Istandgjorte hyben, citronsaft og sukker kommes i pande med høje kanter. Kog ved høj varme under omrøring i cirka 10 minutter og lad de syltede hyben køle af.

Hæld den køleskabskolde iscreme og de afkølede syltede hyben i en blender og blend et øjeblik. Kom derefter iscremen i en form og frys ned. Ispinde er indbydende - her med mørk chokolade og ristede hakkede hasselnødder på toppen. Men isen er cremet og derfor ikke nem at få ud af små ispindeforme, det er mere enkelt at benytte én stor beholder.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Sensommersysler

Sensommersysler