Opskriften giver et stort brød i en form på cirka 29 x 14 x 7 centimeter.

Du skal bruge:

7,5 dl vand

5 g gær

12 g loppefrøskaller

8 dadler

4 figner

50 g rosiner

25 g chiafrø

50 g sesamfrø

50 g solsikkekerner

75 g hel boghvede

50 g mandler

50 g kokosmel

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

½ tsk. ingefær

1 spsk. carob

½ tsk. salt

200 g rismel

100 g boghvedemel

Sådan gør du:

Rør vand og loppefrøskaller sammen og lad det stå 10 minutter, så det udblødes. Afvej imens de øvrige ingredienser. Hak mandler, figner og dadler groft og kom det i blandingen med loppefrøskaller. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør herefter det hele sammen. "Ælt" eventuelt med fingrene til sidst, mens dejen er i skålen. Lad gerne dejen hvile 15-20 minutter, så den bliver mere fast. Kom den i en rugbrødsform med bagepapir og glat overfladen på brødet med bagsiden af en grydeske dyppet i lidt vand.

Bages i 2 timer og 15 minutter ved 175 grader.

Ovnen skal være varm og bagetiden overholdes. Det er ligeledes vigtigt, at din form har den korrekte størrelse, for ellers er det ikke sikkert, bagetiden er helt den samme.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

Mandelkage med kokosfløde og bær

Mandelkage med kokosfløde og bær

Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål