Til fire personer

Raita er et meget lækkert traditionelt tilbehør til krydrede indiske retter. Frisk, finthakket mynte fra haven er et perfekt krydderi til raita. Raita smager godt til en bred vifte af sommerretter.

8 dl yoghurt naturel

En håndfuld frisk finthakket mynte

2-3 fed knust hvidløg

Fint havsalt

Dræn yoghurten (brug en sigte med et helt tyndt klæde) til en passende konsistens, som kan varieres efter tid og tålmodighed. Jeg lader yoghurten dræne i et døgn i køleskabet, hvilket gør raitaen så fast, at den er smørbar og dermed også god til sandwich.

Den drænede yoghurt røres op med mynte og hvidløg og smages til med havsalt. Lad raitaen trække smag i et par timer i køleskabet inden servering. Man kan eksperimentere med forskellige krydderurter. Prøv for eksempel frisk basilikum.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Labneh med safran og vanilje (4 personer)

Labneh med safran og vanilje (4 personer)