Ingredienser:

5 dl vand

1/2 spsk flagesalt

30 gram gær

1 spsk honning

250 gram drænede kerner (for eksempel skårede rugkerner). Man kan også bruge en femkorns bageblanding i stedet, men så skal der lidt mindre mel i end angivet her.

1 revet gulerod

100 gram fuldkorns hvedemel

650 gram hvedemel (550 gram, hvis der anvendes femkornsblanding i stedet for drænede kerner )

100 gram græskarkerner

Lidt blandet krydderi til topping. Man kan bruge chiliflager, oregano og sesamfrø.

Bland vand, gær, salt og honning og riv dernæst gulerod i. Tilsæt udblødte kerner uden vand.

Tilsæt mel og græskarkerner og ælt så dejen i ca. 8 minutter.

Lad dejen hæve i en overdækket skål i 45 minutter. Slå dejen ned og form den til store sandwichbrød, der dækker en halv brandepande.

Lad Sandwichbrødene hæve yderligere 45 minutter med et viskestykke over, mens ovnen varmer op til 220 grader

Drys lidt sesam, salt, oregano eller chili ud over brødene.

Bag sandwichbrødene cirka 25 minutter til de er gyldne. Tag dem ud og lad dem hvile.

Fyld med røget laks

Til 1/1 bradepande sandwich skal bruges ...:

230 gram flødeost

150 gram krøl- og salatblade

450 gram røget laks i skiver

30 gram hakket rucola

100 gram rødløg i skiver

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.