MarineretSvinekød

MarineretSvinekød

1 stor svinemørbrad, ca. 700 g

1 spsk. hakket citrongræs

1 spsk. revet ingefær

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

revet skal af 1 lime

1 spsk. knust hvidløg

1 tsk. tørret chili

1 spsk. sesamolie

1 spsk. fishsauce

ca. 10 træspyd (som har ligget i vand i en time)

Bland alle ingredienser undtagen svinemørbrad.

Skær svinemørbraden i tynde skiver og mariner kødet i marinaden en time (imens kan du lægge spyddene i vand).

Fordel kødet på de otte pinde og grill dem på en grill eller grillpande to minutter på hver side.

Server med en krydderurtesalat.

Jeg må sige, at det var en stor oplevelse at se kødmarkedet i Hoi An i Vietnam, hvor de sælger fersk kød. Intet er på køl. Sælgerne stod i en hal, og alle var i gang, ingen sad eller stod stille. Der sad for eksempel en ældre dame, som fjernede kød fra knoglerne fra en ko. Alt bruges, intet går til spilde, og tiden bliver udnyttet fuldt ud.

Var det ulækkert? Måske lidt, ville min rejsekammerat, Lise, nok sige, men jeg var dybt fascineret af, at der ingen fluer var, og at alle var i gang.

På grøntsagsmarkedet sidder de for eksempel og piller hvidløg, så kan du også købe de pillede, det samme med majskolber og flere andre grøntsager.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.