Til 4-6 personer.

Bund:

6 æggehvider

50 g sukrin

80 g mandler

1 knivspids salt

Sådan gør du:

Pisk hviderne stive med sukrin og salt. Mal mandlerne til mel og vend melet forsigtigt sammen med de stiftpiskede hvider. Fordel massen i en springform på cirka 22 centimeter beklædt med bagepapir.

Bag bunden ved 175 grader i 20 -25 minutter, til overfladen er lys gylden. Lad bunden køle helt af og fjern bagepapiret forsigtigt.

Fløde og pynt:

1 dåse kokosmælk - kun den faste del af kokosmælken

1½ tsk. honning

¼ tsk. vaniljepulver

Friske bær og lidt mynte til pynt

Sådan gør du:

Til fløden skal du kun bruge den faste del af kokosmælken, så undgå at ryste dåsen. Hvis ikke kokosmælken har samlet sig til en fast og en vandet del, kan den sættes i køleskabet først. Du kan tjekke ved forsigtigt at vende dåsen og høre, om det skvulper.

Pisk den faste del af kokosmælken med honning og vaniljepulver. Fordel det oven på bunden og pynt med friske bær og mynte.

Den vandede del af kokosmælken kan bruges til wok­retter, supper og i smoothies. Frys den ned, hvis du ikke lige står og skal bruge den.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

Myslibrød

Myslibrød

Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål