Makroner "Piemonte" á la Summerbird

Julesæsonen er for længst blæst i gang hos chokoladefabrikanten Summerbird i Assens. Foto: Peter Leth-Larsen

Makroner "Piemonte" á la Summerbird

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trin 1

200 g marcipan

200 g sukker

2 æggehvider

Riv marcipanen og bland det med sukkeret. Pisk æggehviderne i lidt ad gangen, således man får en samlet masse. Kom massen i en sprøjtepose med en tyl. Lad den hvile på køl i en time. Kom herefter bagepapir på en bageplade og sprøjt herefter massen ud. Man skal af denne portion have cirka 40 stk. Sørg for, at der er luft imellem, da dejen flyder ud, makronerne skal have en diameter på cirka fem cm, når de er færdigbagte. Bag makronerne i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 15 minutter eller til makronerne er gyldne. Afkøl dem herefter og opbevar dem i en lufttæt beholder indtil brug.

Trin 2

Piemonte-masse

200 g nougat, gerne fra Summerbird

50 g ristede afhindede hasselnødder, gerne fra Piemonte

20 g Grüe

Lad nougaten få stuetemperatur. Hak hasselnødderne og Grüe og rør det sammen med nougaten til en ensartet masse.

Færdiggørelse

Mørk Summerbird-chokolade, Peru 61 procent

Læg halvdelen af makroner ud på et bord, kom en skefuld piemonte-masse på hver makron og smør massen ud, læg herefter en makron på toppen og pres ganske let. Kom nu makronerne på køl i cirka 30 minutter. Halver herefter makronerne og dyp skærefladen i tempereret chokolade. Lad dem stå yderligere 30 minutter eller til chokoladen har sat sig.

Makroner "Piemonte" á la Summerbird

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce