Nyopgravede majroer er sprøde. Smagen er mild, dog kan den være lidt skarp i retning af radise, hvis planterne har manglet vand. Majroer kan også bruges til suppe og mos, eller man kan bage dem sammen med andre rodfrugter.

½ dl piskefløde

1 spsk. citronsaft

1 tsk. honning

Lidt friskkværnet sort peber.

Lidt fint havsalt

4 majroer på 4-5 centimeter i diameter

Rør citronsaften i fløden. Tilsæt honning og rør, til fløden tykner lidt. Smag til med friskkværnet peber og fint havsalt. Tag toppen af majroerne. Vask majroerne - om nødvendigt skrub dem for at få dem rene. Skær majroerne i små tern og hæld dem op i den syrnede fløde og vend rundt. Servér til kød, fisk eller til en god hjemmelavet burger.

Bland majroer i syrnet fløde sammen med fintrevet frisk peberrod.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.