Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost, som kok Helle Salomonsen fra Havnens Gourmet laver den.
Foto: Robert Wengler

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4 stænger jordbærrabarber i 1 cm tykkelse

10 blade ananassalvie

2 dl sukker

2 dl eddike

1/4 fynsk rygeost

2 spsk. cremefraiche (18 procent)

1 spsk. hakket purløg

1 bk. karse

1 bk. feldsalat

4 stk. koldrøget laks skåret ud som bjælker og derefter i tern på cirka 2 x 2 centimeter.

Salt og peber

Sukker og eddike koges sammen i en gryde. Rabarberne koges med i et par minutter sammen med fintsnittet ananassalvie, tages op og afkøles. Rygeosten røres med cremefraiche tilsmagt med purløg, salt og peber. Feldsalaten skylles, tørres og lægges på tallerkenen. Laksen placeres tilfældigt derpå.

Rygeostecremen sprøjtes på (ikke på laksen).

Der pyntes med små duske karse og de syltede rabarber. Rugbrød er godt at servere til.

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce