4 stænger jordbærrabarber i 1 cm tykkelse

10 blade ananassalvie

2 dl sukker

2 dl eddike

1/4 fynsk rygeost

2 spsk. cremefraiche (18 procent)

1 spsk. hakket purløg

1 bk. karse

1 bk. feldsalat

4 stk. koldrøget laks skåret ud som bjælker og derefter i tern på cirka 2 x 2 centimeter.

Salt og peber

Sukker og eddike koges sammen i en gryde. Rabarberne koges med i et par minutter sammen med fintsnittet ananassalvie, tages op og afkøles. Rygeosten røres med cremefraiche tilsmagt med purløg, salt og peber. Feldsalaten skylles, tørres og lægges på tallerkenen. Laksen placeres tilfældigt derpå.

Rygeostecremen sprøjtes på (ikke på laksen).

Der pyntes med små duske karse og de syltede rabarber. Rugbrød er godt at servere til.

Mere om emnet

Se alle
Rygeostsalat med radiser

Rygeostsalat med radiser

Koldrøget laks med rygeost, saltet agurk, maltcrumble og fennikelsalat

Koldrøget laks med rygeost, saltet agurk, maltcrumble og fennikelsalat

Rødtunge med nye kartofler, sommersalat og creme af rygeost

Rødtunge med nye kartofler, sommersalat og creme af rygeost