Langtidstegning er smart. Ind i ovnen med stegen, inden du tager hjemmefra, og så er den færdig, når du kommer hjem. Alle ovne er dog ikke ens, så test, om ovnen skal stå på 90, 100 eller 110 grader. Prøv dig frem. Ribbenssteg er ikke det dyreste, og stegen smager også godt, hvis den har fået lidt for meget. Kødet forbliver saftigt ved den langsomme stegning.

1 ribbenssteg

Laurbærblade

Salt

Ribbensstegen gnides med salt, og laurbærblade stikkes imellem sværen.

Sæt stegen i en kold ovn og steg den ved 100 grader i otte timer. Derefter skrues ovnen op til cirka 250 grader, indtil sværen er sprød.

Server stegen med en vintersalat lavet af fintrevne rodfrugter vendt med en sennepsvinaigrette. Eller brug ribbensstegen kold som pålæg eller i en ribbenssandwich.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.