I sidste uge var opskriften indisk raita - drænet yoghurt med mynte fra haven. I Mellemøsten kaldes drænet yoghurt, som er en slags friskost, labneh. Labneh kan ligesom raita krydres med lidt salt og havens friske krydderurter, men man kan også frembringe en sødere stadig frisk udgave med honning, safran og vanilje.

Denne labneh kan for eksempel smøres på scones serveret med friskplukkede jordbær, som der dryppes ekstra nyslynget honning på, eller man kan spise scones smurt med labneh med dejligt hjemmelavet syltetøj.

Safran har en karakteristisk parfumeret krydret smag, nyslynget honning er flydende, hører sommeren til og går godt i spænd med jordbær og yoghurt.

8 dl yoghurt naturel

2 spsk. nyslynget honning

1 knsp. safran

Korn af en vaniljestang

Lidt fint havsalt

Stød safranen i en morter og rør safranen ud i den nyslyngede honning. Rør safranhonning og vaniljekorn i yoghurten. Dræn yoghurten i 24 timer i køleskabet - brug en sigte med et helt tyndt klæde (ostelærred er velegnet). Smag den drænede labneh til med lidt havsalt og servér.

Valle fra drænet yoghurt er fantastisk at bage med. Brug vallen fra den drænede labneh i gærdej, det giver et flot og velsmagende brød. Valle kan holde sig i køleskabet i to døgn.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Mynte-raita

Mynte-raita

Havens hårdføre stauder

Havens hårdføre stauder