Man har dyrket blomkål i Vesten siden 1600-tallet. I Danmark er sæsonen juni til november. Hjemme hos os har vi tit blomkål liggende. Det holder sig længe i køleskabet og er godt til mange forskellige retter.

1 blomkålshoved

1 l hønsekødsbouillon

75 g mandler

1 dl fløde

200 g chorizopølse

1 spsk. trøffelolie

Smag til med salt og peber

Blend blomkål sammen med bouillon, mandler og fløde.

Skær pølsen i mindre stykker, steg dem let og server.

Top den kolde suppe med pølse og persille og dryp med trøffelolie.

Put et laurbærblad i kogevandet, så lugter køkkenet ikke af kål.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.