Kogt tiarmet blæksprutte med spinat, löjrom og cremet sauce

PR-foto: Gyldendal

Kogt tiarmet blæksprutte med spinat, löjrom og cremet sauce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der findes en lang række klassiske retter fra forskellige af verdens køkkener, hvor man varmetilbereder ottearmede blæksprutter ved at dampe, simre eller koge armene i vand. De fleste opskrifter omhandler ottearmede blæksprutter. Her giver vi dog en opskrift på dampet tiarmet blæksprutte.

Til fire personer.

Cirka 400 g rengjort kappe fra Sepia eller torpedoformet blæksprutte

4 spsk löjrom, stenbiderrogn eller kaviar, hvis der er fest

200 g frisk spinat

2 forårsløg

Sauce

2 dl hvidvin

2 skalotteløg

100 g champignon

5 peberkorn

1 laurbærblad

2,5 dl piskefløde 38%

25 g smør til at riste spinaten i

Salt og friskkværnet peber

Eventuelt afskårne dele fra blæksprutten

Kogelage

1 l vand

30 g havsalt

Eventuelt nogle persillestilke

Lidt bladselleri

Tør de rengjorte kapper for vand, og rids med en skarp kniv et harlekinmønster i 2-3 mm's bredde på indersiden af kappen.

Skær kappen ud i ca. 12 kvadratiske stykker på ca. 4-5 cm, så der bliver 3 per person.

Rens og hak skalotteløg og champignon.

Hæld hvidvin i en gryde, tilsæt løg, champignon, peber, laurbær og eventuelt smårester fra blæksprutten, og reducer til cirka en tredjedel.

Sigt urterne fra, tilsæt fløden, kog lidt ind, og smag til.

Rengør og skyl spinaten, og snit de rå forårsløg.

Kog kogelagen op, og lad blækspruttestykkerne koge i cirka 1-2 min ad et par omgange; blækspruttestykkerne vil forme sig som små rør under kogningen; tag stykkerne op, og tril dem i rognen.

Vend spinaten hurtigt i lidt smør på panden, og krydr godt.

Læg spinat på tallerkenerne, sæt de varme blæksprutteruller på, skum eventuelt saucen op med en stavblender, og fordel den rundt om blæksprutterne.

Drys med snittet forårsløg, og læg eventuelt en lille krydderurt ved.

Kogt tiarmet blæksprutte med spinat, löjrom og cremet sauce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce