Knoldfennikel er blevet moderne i det danske køkken. Fennikel smager af anis, og knoldfennikel kan spises rå, kogt eller stegt. Den kan også bruges i suppe eller gryderetter.

Her serveres finthøvlet frisk knoldfennikel i salat. Rustikke rugbrødsern passer godt til salaten. Servér med olie-eddike- dressing.

Det skal du bruge:

Frisk knoldfennikel, høvlet helt tyndt

Friske urter, for eksempel brøndkarse og basilikum

Spiselige blomster, for eksempel tallerkensmækker

Små rugbrødstern ristes på en varm pande i olivenolie. Skru ned for varmen til sidst og tilsæt havsalt og knust hvidløg. Lad croutonerne dryppe af på køkkenrulle og drys dem over salaten, når de er helt kolde.

  • Journalistpraktikant

    Af:

    Jeg skriver alt fra portrætter og features til reportager og klummer på magasinredaktionen, hvor vi producerer Livsstil, Rejser, Gear og Base Bolig. Er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2014. Har været ansat på avisen lige siden.

Mere om emnet

Se alle
Sensommer- og efterårsafgrøder

Sensommer- og efterårsafgrøder