Her får du Bryan Franciscos lækre jordbærdessert. Bryan Fransisco er køkkenchef på restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel i Vejle.

Til fire personer:

Cremefraiche- og jordbæris:

300 g frosne jordbær

100 g cremefraiche

50 g fløde

200 g sukker

4 limefrugter

De frosne jordbær lægges i en gryde ved mellemvarme, tilsæt 150 gram sukker samt saft og skal fra to limefrugter. Lad det stå og simre i 15 minutter. Blend de varme jordbær til en fin grød. Gem halvdelen til berlinerne og den anden halvdel til isen.

Cremefraiche, 50 gram sukker, 50 gram fløde samt saft og skal fra to limefrugter kommes i en skål og piskes, til det har en let tyk konsistens. Tilsæt jordbærgrøden og vend det en fem-seks gange med en spatel, så det ser marmoreret ud. Støb massen i en form. Isen er klar efter tre timer på frost.

Berlinere:

12 g gær

½ stang vanilje

4 dl mel

1 æg

50 g smør

1 dl mælk

1 tsk. kardemomme

20 g sukker

1 l fritureolie

Alle ingredienser vendes sammen til en dej, og dejen rulles ud i små kugler på 20-30 gram. Lad dem hæve i 40 minutter eller damp dem i otte minutter i en dampovn.

Når dejen er færdighævet, friteres de små berlinere i 160 grader varm olie, til de er sprøde og gyldne.

Skær bunden af berlinerne og kom den lune jordbærgrød i dem inden servering.

Pynt:

75 g æggehvider

125 g sukker

Sukker og æggehvider piskes til en tyk masse. Når der ikke er flere sukkerkorn i massen, er den klar. Kom massen i en sprøjtepose og lav små nissehatte på tallerkenen. Hvis du har en gasbrænder, kan du brænde dem let for at få smagen af grillet skumfidus.

Karamelsauce:

200 g sukker

1 stang vanilje

4 dl fløde

Sukkeret smeltes til gylden karamel ved mellemvarme. Lad være med at røre for meget, for så klumper karamellen. Når massen er flot gylden, skruer du op for varmen og tilsætter fløden og vaniljen. Lad det stå og boble i en 5-10 minutter, så skulle du gerne have en flot skinnende karamelsauce klar til servering.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Bryan Fransiscos pighvar med hjertesalat og citronpuré

Bryan Fransiscos pighvar med hjertesalat og citronpuré

Beluga-kaviar, østers og kammusling som Bryan Fransisco laver det

Beluga-kaviar, østers og kammusling som Bryan Fransisco laver det