I 00'erne lavede jeg en kogebog "Gaven til Maven" sammen med madskribent Gitte Heidi Rasmussen. Denne opskrift er inspireret af en af hendes opskrifter fra bogen.

Da vi et par år efter bogens udgivelse skulle holde en åbningsfest i vores Aarhus-studie for 200 gæster, besluttede vi at masseproducere Gittes opskrift til festen.

Det var enormt mange ingefær, der skulle skrælles, hvilket var mange timer i køkkenet.

På samme tidspunkt havde vi en kunde på besøg, som kiggede interesseret på ingefærskrællet. Vedkommende spurgte, hvorfor vi ikke brugte en teske. Det var meget nemmere bare at skrabe frisk ingefær. Det havde jeg aldrig hørt om, men det var supersmart, da man jo stort set ikke spilder noget af kødet og kun får skrællen af på denne måde.

100 g ingefær

1 limefrugt

150 g sukker

½ l vand

Skrab skrællen af ingefæren med en lille ske på samme måde, som du ville pille en kogt kartoffel.

Skær ingefæren i skiver. Hvis den er meget stor så skær skiverne over en gang til.

Skær skrællen af limefrugten.

Læg ingefær og lime i et skoldet stort syltetøjsglas.

Kog sukker og vand op og hæld lagen over ingefæren.

Læg film over og sæt det på køl mindst 24 timer.

Server drikken med masser af knust is og spæd eventuelt op med lidt vand, te eller lys rom.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.