Til en person

Du skal bruge:

1 liter økologisk sødmælk

Mælkesyrekulturer

Friske bær

Mysli

Sådan gør du:

Den første gang, du laver hjemmelavet yoghurt, skal der tilsættes mælkesyrekulturer. Dem kan du eventuelt købe fra www.hjemmeproduktion.dk. Herefter kan du gemme lidt hjemmelavet yoghurt fra gang til gang og tilsætte den nye portion.

Lun mælken til 60 grader. Lad den afkøle til 45 grader og tilsæt mælkesyrekulturer, mens du rører. Hæld mælken i små glas, som du stiller tildækkede, enten i en køletaske med varmt vand i bunden, i ovnen ved 45 grader eller i en yoghurtmaskine i 12-18 timer.

Yoghurten skal syrne i 12-18 timer ved en fast temperatur på 45 grader. Temperaturen må helst ikke blive lavere end det.

Når yoghurten er færdigsyrnet, sættes den i køleskab, og nu har du let, lækker, hjemmelavet yoghurt til alle hverdage i ugen.

Servér din yoghurt med bær og mysli.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Chiagrød med frugt

Chiagrød med frugt

Familiens fuldkornsbrød

Familiens fuldkornsbrød

Frokostsalat på glas

Frokostsalat på glas