Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Hjemmelavet yoghurt til hele ugen

Hjemmelavet yoghurt til hele ugen. Foto: Sara Galbiati

Hjemmelavet yoghurt til hele ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til en person

Du skal bruge:

1 liter økologisk sødmælk

Mælkesyrekulturer

Friske bær

Mysli

Sådan gør du:

Den første gang, du laver hjemmelavet yoghurt, skal der tilsættes mælkesyrekulturer. Dem kan du eventuelt købe fra www.hjemmeproduktion.dk. Herefter kan du gemme lidt hjemmelavet yoghurt fra gang til gang og tilsætte den nye portion.

Lun mælken til 60 grader. Lad den afkøle til 45 grader og tilsæt mælkesyrekulturer, mens du rører. Hæld mælken i små glas, som du stiller tildækkede, enten i en køletaske med varmt vand i bunden, i ovnen ved 45 grader eller i en yoghurtmaskine i 12-18 timer.

Yoghurten skal syrne i 12-18 timer ved en fast temperatur på 45 grader. Temperaturen må helst ikke blive lavere end det.

Når yoghurten er færdigsyrnet, sættes den i køleskab, og nu har du let, lækker, hjemmelavet yoghurt til alle hverdage i ugen.

Servér din yoghurt med bær og mysli.

Hjemmelavet yoghurt til hele ugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.