Friske chilifrugter kan blive til aromatisk sandwich- mayonnaise, der også kan bruges til at pifte en gryderet eller tomatsauce op. Denne sandwich spread er også skøn at komme på pizza, eller man kan servere den med knasende, sprød- ristede rugbrødschips til.

100 g frisk mild chili - for eksempel cirka fem styk "Piement d´Espelette"

1 frisk stærk chili for eksempel habanero

3 fed hvidløg

200 g parmesanost

30 g pinjekerner

1 dl god olivenolie

Eventuelt lidt havsalt

Gør chilierne i stand ved at skylle dem i koldt vand og derefter fjerne frøstolen med kerner. Pil hvidløgsfeddene. Rist pinjekernerne på en varm pande og lad dem køle af. Blend derefter alle ingredienser til en jævn masse. Smag til med lidt havsalt.

Ønsker man, at den frisklavede sandwich-mayonnaise skal kunne holde sig et stykke tid, kommes den på et steriliseret glas (skoldet og skyllet i en lille sjat vodka), hvorefter glasset lukkes tæt til og opbevares i køleskabet.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Sådan laver du rugbrødschips af gammelt rugbrød

Sådan laver du rugbrødschips af gammelt rugbrød

Rimmet kammusling

Varmrøget laks som Lei:K laver den

Varmrøget laks som Lei:K laver den