Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce

Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal

Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opskriften er til fire personer og lavet af Martin Knudsen, restaurant Nørlunds Gæstebud, Nørlund Slot ved Nørager.

Kalvefilet

Det skal du bruge:

1 kg dansk kalvefilet

Sådan gør du:

Befri kødet for sener, del det på langs og rul det stramt op i vitawrap i 2 ruller. Bag kødet i cirka 45 minutter ved 60 grader og brun det til sidst på hed pande eller grill umiddelbart inden servering. Husk salt og peber.

Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal

Glaserede grøntsager

Det skal du bruge:

1 kg blandet sommergrønt - det kan være nye gulerødder, beder, nye løg eller asparges.

Sådan gør du:

Grøntsagerne ordnes eller skrælles og skæres i mundrette stykker. Glaseres i lige dele smør og vand i bunden af en gryde eller en sauterepande.

Rør lidt rundt under processen.

Når vandet er fordampet og smørret har lagt sig som en hinde på grøntsagerne er de færdige. Smag til med salt og peber.

Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal

Kartofler med smør og ramsløg

Det skal du bruge:

1 kg nye kartofler
1 spsk smør
Blade af ramsløg

Sådan gør du:
Kartoflerne skrubbes og skrabes, koges nænsomt i saltet vand, inden de vendes med smørret og de skårede ramsløgsblade.

Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal

Rødvinssauce

Det skal du bruge:

2 skalotteløg
1 helt hvidløg
5 kviste timian
1 dl balsamicoeddike
1 flaske rødvin
1 l kalve- eller hønsefond

Sådan gør du:

Løg og timian snittes fint og sauteres i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt balsamicoeddiken og kog, til væsken er helt væk, inden rødvin tilsættes og reduceres til det halve.

Tilsæt derefter fonden.

Kog ned til en tredjedel og sigt saucen. Pisk den op med en nævefuld kold smør umiddelbart inden servering og smag den til med salt og peber.

Pyntes gerne med skåret ramsløg samt ramsløgsblomster.

Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal

Nørlund Slot.
Nørlund Slot.
Foto: Laust Jordal

Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal
Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Martin Knudsen driver restaurant Nørlunds Gæstebud på Nørlund Slot. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal
Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Til SommerDanmark tager vi en tur til Nordjylland - hele vejen til Skagen. Nørlund Slot: Haverslev-dreng Martin Knudsen er efter en årrække som kok i København vendt hjem og har overtaget driften af slottets restaurant, Nørlunds Gæstebud. Restauranten nævnes blandt Nordjyllands bedste.
Foto: Laust Jordal

Himmerlands kalvefilet med glaserede grøntsager og rødvinssauce

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce