Første dag:

2 l koldt vand

1 surdej

1 kg rugmel

1 kg hvedemel

5 spsk salt

Rør det hele sammen til en konsistens som tyk havregrød, og lad det stå overdækket af et klæde ved stuetemperatur natten over.

Anden dag:

1/2 Stout-øl

1/4 l vand

5 spsk sirup

1 kg kerner efter eget ønske

Dejen fra første dag tilsættes øl, vand, sirup og kerner. Det røres godt sammen og hældes i smurte brødforme. Lad det derefter hæve/hvile under klæde igen i 4-8 timer.

Bag så brødene i 1 1/2 time ved 190 grader.

Hæld til sidst en kop vand over brødene, så der bliver damp i ovnen. Sluk varmen, og luk ovnlågen igen. Efter en time tages brødene ud og sættes til afkøling på en bagerist.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Gedepølser med sommergrønt

Gedepølser med sommergrønt

Sommerserie 1: Opflasket med kys

Sommerserie 1: Opflasket med kys

Blå bog

Blå bog