Frokostsalat på glas

Frokostsalat på glas. Foto: Sara Galbiati

Frokostsalat på glas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse fantastiske salater kan tilberedes en dag, du har god tid. På den måde kan du forberede indbydende frokostsalater til hele den kommende uge. Det handler om at pakke salaten i glas med tætsluttende låg i fem lag. Ved at følge disse enkle instrukser, kan du holde salaterne sprøde, velsmagende og indbydende i flere dage.

1. lag:

Vælg en dressing, en pesto eller en hjemmelavet mayonnaise og hæld den ned i glasset, så den danner bund. Dressingen nederst bevirker, at det andet lag af grøntsager marineres lidt, hvilket øger smagsoplevelsen. Du kan med fordel tilsætte ekstra mange friske krydderurter til dressingen. De smager godt og er fyldt med vitaminer og mineraler.

2. lag:

Dette lag er velegnet til alle former for lidt hårde grøntsager. Det kan være løg, gulerødder, porrer, forårsløg, strimler af selleri eller rødbede, peberfrugter, kikærter, bønner eller linser. Det kan være en god idé at marinere skiver af rødløg i lidt citronsaft og anvende dem i salaten. Marineringen giver løgringene en blød og rund smag.

3. lag:

Flere grøntsager - som eksempelvis broccolibuketter, ærter, tomater, svampe, spirer eller avocado. Du kan også sagtens pifte salaten lidt op med for eksempel jordbær, blåbær, melon eller mango, afhængig af smag og sæson.

4. lag:

Dette lag er velegnet til eksempelvis hummus, en kyllingerest fra dagen før, lidt gedefeta eller en lille håndfuld mandler eller valnødder.

5. lag:

Det hele toppes med friskskyllet salat, spinat eller kål.

Opbevar salaterne på køl og ryst eventuelt glasset, så kan du spise salaten direkte fra glasset. Du kan også hælde den ud i en dyb tallerken, så dressingen fordeles over alle ingredienserne. Det er let, sundt og velsmagende.

Opskriften er fra bogen "Mad for livet" af Anette Harbech Olesen.

Frokostsalat på glas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce