Disse fantastiske salater kan tilberedes en dag, du har god tid. På den måde kan du forberede indbydende frokostsalater til hele den kommende uge. Det handler om at pakke salaten i glas med tætsluttende låg i fem lag. Ved at følge disse enkle instrukser, kan du holde salaterne sprøde, velsmagende og indbydende i flere dage.

1. lag:

Vælg en dressing, en pesto eller en hjemmelavet mayonnaise og hæld den ned i glasset, så den danner bund. Dressingen nederst bevirker, at det andet lag af grøntsager marineres lidt, hvilket øger smagsoplevelsen. Du kan med fordel tilsætte ekstra mange friske krydderurter til dressingen. De smager godt og er fyldt med vitaminer og mineraler.

2. lag:

Dette lag er velegnet til alle former for lidt hårde grøntsager. Det kan være løg, gulerødder, porrer, forårsløg, strimler af selleri eller rødbede, peberfrugter, kikærter, bønner eller linser. Det kan være en god idé at marinere skiver af rødløg i lidt citronsaft og anvende dem i salaten. Marineringen giver løgringene en blød og rund smag.

3. lag:

Flere grøntsager - som eksempelvis broccolibuketter, ærter, tomater, svampe, spirer eller avocado. Du kan også sagtens pifte salaten lidt op med for eksempel jordbær, blåbær, melon eller mango, afhængig af smag og sæson.

4. lag:

Dette lag er velegnet til eksempelvis hummus, en kyllingerest fra dagen før, lidt gedefeta eller en lille håndfuld mandler eller valnødder.

5. lag:

Det hele toppes med friskskyllet salat, spinat eller kål.

Opbevar salaterne på køl og ryst eventuelt glasset, så kan du spise salaten direkte fra glasset. Du kan også hælde den ud i en dyb tallerken, så dressingen fordeles over alle ingredienserne. Det er let, sundt og velsmagende.

Opskriften er fra bogen "Mad for livet" af Anette Harbech Olesen.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Chiagrød med frugt

Chiagrød med frugt

Familiens fuldkornsbrød

Familiens fuldkornsbrød

Hjemmelavet yoghurt til hele ugen

Hjemmelavet yoghurt til hele ugen