Foccasia med ølandshvede


Foccasia med ølandshvede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foccacia er et perfekt madbrød til for eksempel grill eller sommerbuffet.

Dette brød er bagt med groft ølandshvede. De gamle kornsorter er sunde at spise, og selvom vi til dette brød ikke helt kan undvære almindelig hvede, er der alligevel fokus på, at brødet skal være lidt groft. Farven er smukt gylden, og brødet har en skøn krumme og en lækker nøddeagtig smag.

Den ene halvdel af brødet er spækket med kødfulde sorte oliven og krydderurter, den anden halvdel er drysset med fintrevet citronskal og krydderurter.

6 dl lunkent vand

Cirka 20 g økologisk gær

1 ½ tsk. fint havsalt

1 tsk. honning

300 g almindelig hvedemel

400 g groft ølandshvedemel

Fyld:

God olivenolie

Sorte oliven

Revet skal af en økocitron

Friske krydderurter, f.eks., rosmarin eller oregano

Rør gær ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og honning. Vend melet i og rør dejen grundigt på røremaskine. Dæk skålen til og sæt dejen til hævning i køleskabet i 12 til 16 timer.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stryg med lind hånd overfladen med olivenolie og lav samtidig fordybninger i dejen med fingrene. Læg fyld på - for eksempel oliven, som trykkes ned i dejen, eller et drys friske hakkede urter og fintrevet citronskal. Lad foccaciabrødet efterhæve i cirka 45 minutter og bag det ved 200 grader varmluft, til det er gyldent. Det tager cirka 30 minutter.

Foccasia med ølandshvede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce