Opskriften er lille og kan uden problemer fordobles. Brødet er tænkt som et kuvertbrød til en god grillmiddag eller som del af en tapasmenu. Mine børn synes, at skorpen er lige lovlig mørk, så er du ikke til så mørke kanter, kan du bage brødet ved 225 grader og et par minutter ekstra. Husk at ovne er forskellige, så tjek altid dit bagværk.

 

To styk 

¼ l vand

10 g gær

50 g hakket frossen spinat                                                                                       

100 g ølandhvedemel - groft sigtet

350 g tipo 00 hvedemel

2 tsk. salt

 

Opløs gæren i lunkent vand. Optø spinaten. Bland alle ingredienserne og ælt dejen, indtil den er elastisk. Lad dejen hæve minimum 30 minutter.

Del dejen i to og skær hver dejstykke i tre lange strimler.

Flet to fletninger og saml enderne på hvert brød på en bageplade med bagepapir.

Bag i 15 minutter ved 250 grader. Brødet bliver mørkt oven på og får en meget sprød skorpe.

 

 

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.