Flan blev en del af min sommerferie sidste år i Sverige, hvor den ultra tyndbundede pizzavariant med helt enkelt fyld blev serveret på et bræt på en lille fransk restaurant.

Brødet kan både bruges i det salte køkken som i denne opskrift og i det søde køkken med for eksempel æble skåret i tynde skiver og drysset med sukker og kanel.

Bund:

½ l lunkent vand

Cirka 10 g økogær

1 tsk. salt

1 tsk. honning

Cirka 700 g hvedemel

Olivenolie

Sådan gør du:

Rør gær ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og honning. Rør melet i væsken og kør derefter dejen på røremaskine med dejkrog. Når dejen slipper skålens kanter, er den færdigæltet. Dæk skålen til og sæt dejen til hævning i køleskabet i otte timer. Del dejen i passende stykker og rul den helt tyndt ud med rigeligt mel drysset på bordet. Læg den tynde dejbund på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl bunden med lidt olivenolie og forbag den i 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader. Læg fyld på og færdigbag bunden, til den er helt sprød og gylden.

Fyld:

7 store almindelige gule løg

4 fed hvidløg

4 friske laurbærblade

Olivenolie

Pil løg og hvidløg, snit løgene og knus og hak hvidløgsfeddene og steg først de almindelige løg i olivenolie med laurbærblade, tilsæt derefter knust hvidløg.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Byger, der går og kommer

Byger, der går og kommer