Filodej er en dej fra Mellemøsten. Det er tynde stykker, nærmest flager, af dej.

Man kan købe en rulle på køl i de fleste super­markeder. Nogle steder findes filodej også på frost.

Jeg synes, filodej er lidt smart, hvis man skal lave mad i en fart, og retten godt må have et tvist.

1 pakke filodej

3 æg

3 dl mælk

75 g feta

300 g spinat

100 g chorizopølse

Salt og peber

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Beklæd en tærteform på 30 centimeter i diameter med filodejen. Damp spinaten.

Læg spinat og feta over dejen og hæld ægge­massen over.

Skær pølsen ud i mindre tern.

Drys med ternene.

Bag tærten i cirka 35 minutter ved 200 grader.

Lad tærten afkøle i formen.

Servér med friske salatbladeskud.

Erstat chorizopølse med parmaskinke eller bacon og feta med cheddarost.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.