Bliv inspireret af Spanien og spaniernes madkunst og lav førsteklasses fattigmandsmad. Her er opskriften på klipfisk med peberfrugt.

Spanierne elsker torsk, men det er svært at finde ­fisken i frisk tilstand.

Til gengæld kan man få klipfisk alle vegne, og det er lige så godt, hvis ikke bedre.

De fleste tapasbarer har en brandade - klipfisk med kartoffelmos - på menuen, og den kombination er svær at overgå.

Men jeg prøvede en anden variant, som bestemt udgør et værdigt alternativ, og de store, saftige peberfrugter er rare at få i spil.

De er lette at købe afskallede i glas i Spanien, men det er nemt at halvere dem i rå tilstand, smide dem på - eller sætte dem under - grillen på sølvpapir i ovnen og lade dem køle en smule i en tætsluttende plasticpose, inden skallen pilles af.

Klipfisk udblødes et lille døgn i rigelig, koldt vand. Skift vandet et par gange eller tre undervejs.

Det skal du bruge (4 personer)

500 gram klipfisk, udvandet
4 store, røde peberfrugter, afskallede
2 spsk. mel
Olivenolie

Tomatsauce:
To dåser flåede tomater
Fire fed hvidløg, skåret i tynde skiver
1 løg, hakket fint
3 spsk. olivenolie
Salt og peber

Pynt: To store, solmodne tomater

Sådan gør du

Begynd med tomatsaucen: Sautér løget i olivenolie et par minutter, tilsæt hvid­løgene og efter endnu et minut de flåede tomater.

Krydr med salt og peber, og lad boble en halv times tid.

Imens deles klipfisken forsigtigt i otte regulære stykker uden skind og ben.

Halvér peberfrugterne, læg et stykke klipfisk på hver og saml peberfrugten med en tandstik. Vend i mel og steg i rigelig olie ved høj temperatur på begge sider.

Tag op og lad dem dryppe af på avispapir.

Kom dem i tomatsaucen og lad dem simre et kvarter.

Rids et kryds i de to hele tomater, skold dem og pil skindet af. Fjern kerner og saft og skær i små tern.

Servering: Smag tomatsaucen til, fordel i dybe tallerkener, drys med tomat-tern og server med godt brød til.

  • Tim Kildeborg Jensen

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Nyborg, hvor jeg også bor. Jeg skriver om det meste, men dækker især områderne skole- og dagtilbud, social og familie samt sundhed og forebyggelse.

Mere om emnet

Se alle
Bacalhau à Brás - Portugals nationalret

Bacalhau à Brás - Portugals nationalret

Bacalao - klipfisk med hvidløg

Bacalao - klipfisk med hvidløg