Dette brød er let at lave. Du kan eventuelt lægge dejen om aftenen, mens du laver aftensmad. Brødet hæver natten over under et fugtigt klæde. Sæt det i ovnen, lige når du står op, gå i bad og nyd duften og smagen af nybagt brød til morgen­maden. Det er let og smager fantastisk.

Opskriften giver ét brød.

Du skal bruge:

4 dl tempereret vand

10 g gær

1 tsk. honning

2 tsk. uraffineret flagesalt

2 dl havregryn

1 dl hørfrø

1 dl græskarkerner

1 dl sesamfrø

100 g svedjerugmel

500 g speltmel

Sådan gør du:

Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål, hold lidt mel tilbage. Lad dejen hæve natten over med et fugtigt klæde over.

Har du hæveprogram i din ovn, kan du lade det hæve der i 40 minutter. Du kan eventuelt anvende en hævekurv, det giver et smukt brød. Husk at fordele rigeligt med mel inden i hævekurven, før du lægger brødet i, så det let kan slippe.

Bag brødet i ovnen ved 240 grader i 35 minutter.

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Chiagrød med frugt

Chiagrød med frugt

Hjemmelavet yoghurt til hele ugen

Hjemmelavet yoghurt til hele ugen

Frokostsalat på glas

Frokostsalat på glas