Opskriften svarer til 12-16 små bruléer.

Rabarbergrød

500 gram små, spæde rabarber renset og skåret i små stykker

125 gram sukker

½ stang vanilje

Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og gnub det ind i 1 spsk. sukker. Skær rabarberne i 1 cm stykker. Varm rabarberstykkerne op ganske langsomt med sukkeret og den tomme vaniljestang. Lad det koge 30 minutter, herefter tilsættes vaniljesukkeret. Der kan tilsættes lidt vand, hvis man ønsker en mere grødlignede udgave, men så skal der jævnes med lidt kartoffelmel.

Creme brûlée

4 æggeblommer

½ liter piskefløde

65 gram sukker

65 gram rørsukker til kandisering

1 vaniljestang

Tilberedning

Skær vaniljestangen op og skrab kornene ud. Varm fløden langsomt op under svag varme og tilsæt vaniljen. Varmen får vaniljekornene til at afgive smag. Fløden må ikke koge.

Rør æggeblommer og sukker sammen til en "æggesnaps". Hæld derefter 1 dl af den varme fløde i og rør massen godt sammen. Når æggesnaps og fløde er blandet, hæld resten af fløden i. Rør godt rundt.

Fjern luftbobler fra blandingen. Brug en ske eller varm boblerne væk med en crème brûlée-brænder.

Blandingen skal i ovn. Hæld rabarbergrøden i bunden af små skåle og blandingen ovenpå. Sæt så skålene i bradepande, som skal fyldes med kogende vand til det når op til midt på skålene. Vandet sikrer, at temperaturen omkring skålene ikke bliver for høj.

Sæt bradepanden midt i ovnen med skålene i ovnen i ca. 35 minutter ved 170 grader.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Laksesalat med rabarber og creme af rygeost

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Panna cotta med skyr og rabarberkompot a la Spiseriet på Steeengaard Gods

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille

Hvid chokoladekage med rabarber og tuille