Her får du Bryan Franciscos beluga-kaviar, østers og kammusling. Bryan Fransisco er køkkenchef på restaurant Tree Top på Munkebjerg Hotel i Vejle.

Til fire personer:

2 østers

1 grannysmith-æble

1 glaskålhoved

4 citroner

2 kammuslinger

1 bdt. dild

2 dl rapsolie

2 kyllingeskind

2 dl fløde

40 g sukker

4 g agar agar (vegetarisk gelatineerstatning)

20 g beluga-kaviar (billigere kaviar kan benyttes)

Tatar af østers:

Østersene åbnes og renses for skaller, derefter hakkes de groft og smages til med saften fra en kvart citron og en knivspids salt.

Grannysmith-æblet skrælles, og halvdelen skæres i små tern og vendes i østerstataren.

Dildolie:

Varm olien op til 60 grader og blend den i en blender sammen med dilden i 10 minutter. Væsken sigtes gennem etamine eller et vådt klæde.

Tatar af kammusling:

Fjern musklen fra kammuslingerne og hak dem groft. Smag til med en halv deciliter dildolie, saften fra en halv citron, lidt salt og finthakket glaskål.

Sprødt kyllingeskind:

Flad kyllingeskindet ud på bagepapir og salt det let. Skindet tilberedes i 20 minutter ved 160 grader i en forvarmet ovn.

Citronpuré:

Citronsaften fra tre citroner, fløden, sukkeret og agar agar koges op under omrøring. Massen køles ned og blendes derefter til en lind hvid puré.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle
Jordbær med cremefraiche- og jordbæris, lun berliner og karamelsauce

Jordbær med cremefraiche- og jordbæris, lun berliner og karamelsauce

Bryan Fransiscos pighvar med hjertesalat og citronpuré

Bryan Fransiscos pighvar med hjertesalat og citronpuré