1 squash

½ rødløg

Små asparges

1 stykke fersk laksefilet

1 tsk. smør og 1 tsk. olivenolie til stegning af laks

1 tsk. smør og 1 tsk. olivenolie til stegning af rødløg og squash

2 spsk. fløde

1 spsk. citronsaft

Salt og peber

Piri piri - kan undlades

Evt. lidt olivenolie til at dryppe på den færdige ret

Steg laksefileten fedtstof med skindsiden nedad i ca. 6 min.

Vend laksen om og lad den hvile i et par minutter. Lav squashstrimler på en spiralskærer - eller skær tynde strimler på et mandolinjern eller med en kniv.

Skær rødløg i små tern og steg dem i et par minutter ved høj varme før squash-strimlerne tilsættes.

Steg strimlerne i 1-2 min og tilsæt citron og fløde - gennemvarmes i et minut.

De små asparges skal blot have et opkog i 1 min. Anret som på billedet.

Sådan anretter du efter Sense-tallerkenmodellen

Håndfuld nr. 1 (+2): Squash, asparges og rødløg

Håndfuld nr. 3: Laks

1-3 spsk. fedtkilde: Fløde og olivenolie/smør til stegning (en del af fedtstoffet forbliver i "laksepanden").

Valgfrit

Håndfuld nr. 4: Ikke valgt noget

Kalorier: ca. 450-600 kcal pr. fuld portion

  • Tøttrup_Laila_(2015)_017

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes weekendredaktion. Her arbejder jeg primært med stofområderne design, bolig, mad, have og livsstil. Ind imellem laver jeg også rejsereportager. Tidligere har jeg været freelancer for flere ugeblade og magasiner - blandt andre Hjemmet, Familiejournalen, Ude & Hjemme, Samvirke og Børn & Unge. Jeg har også været ansat på DR/Radio Fyn. Privat bor jeg i Kragsbjergkvarteret i Odense med min mand, der er ingeniør på Lindø Steel og mine tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Middag: Salat med kyllingebryst og feta (1 person)

Middag: Salat med kyllingebryst og feta (1 person)

Morgen: Bacon og æg med grøn salat og A38 med mysli (1 person)

Morgen: Bacon og æg med grøn salat og A38 med mysli (1 person)

Middag: Salat med kyllingebryst og feta (1 person)

Middag: Salat med kyllingebryst og feta (1 person)