Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Ærtegazpacho

Foto: Skovdal.dk

Ærtegazpacho

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærtesæson er i fuldt gang og har været det længe. Vi har spist ærter siden april.

Sidste år sprang min yngste datters blindtarm, og det første, hun spiste i tre dage, var ærter. Ingen is eller andet, men bare ærter. Det er hendes livret, så lige så snart ærterne er i butikkerne, køber vi os fattige i ærter.

De gode vitaminer som for eksempel vitamin A, B og C er også i de frosne ærter - det samme er mineralerne kalium, fosfor og jern.

Det skal du bruge til ærtegazpacho:

600 g ærter, evt. frosne

3 dl kold bouillon

1 fed hvidløg

Skallen af 1 lime

1 dl fløde

½ finthakket agurk

½ finthakket grøn chili

½ finthakket rødløg

Ristet rugbrød

Sådan gør du:

Blend ærter med bouillon, hvidløg, limeskal og fløde.

Stil på køl, hvis ærterne er friske, eller brug lidt isterninger.

Server den kolde suppe med en blanding af finthakket agurk, chili og rødløg ovenpå og rugbrød til.

Ærtegazpacho

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.