- 10 slag under par

Anne-Karina Bjørn Andersen, køkkenchef på Restaurant Eat, holder af at eksperimentere og overraske. Og det er nødvendigt, når nogle gæster fra golfbanen kommer flere gange om ugen. Foto: Yilmaz Polat

- 10 slag under par

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forventningerne er høje, når man går fra golfbanen Great Northern ind i den tilhørende restaurant i Kerteminde. Alt skal gå op i en højere enhed, og det ved køkkenchef Anne-Karina Bjørn Andersen, når hun leverer klassisk fransk med et tvist p

Omgivet af glatte, grønne plæner finder øjet hvile. Små prikker i Polo t-shirts bevæger sig roligt af sted på hul 18, og en terrassedør står på vid gab og lader solens stråler cirkulere mellem restaurantens runde borde.

24-årige Anne-Karina Bjørn Andersen lader blikket vandre, inden hun koncentreret dekorerer sin tallerken med højrøde ribs og buttede brombær. Hun står midt i Restaurant Eat og udlever trods sin unge alder allerede nu drømmen om at være chef i eget køkken.

- Smagen har første prioritet. Så vidt muligt økologisk og så vidt muligt lokalt. Det skal være godt, men enkelt, siger hun og fjerner et vildfarent ribs.

Gæsten skal kunne slappe af og få et pusterum i en travl hverdag. Der skal ikke være for mange beslutninger, der skal træffes, og kvaliteten i restauranten skal følges ad med resten af stedet, forklarer hun og kaster et sidste blik på hovedretten med en presa-udskæring af Iberico-gris.

Restaurant Eat
Great Northern Avenue 11, 5300 KertemindeRestaurant Eat hører til golfbanen Great Northern og åbnede den 8. juli 2017.

På menukortet er der alt fra burgere og salater til en syv-retters "Great Dining" med champagne.

Priser: Frokost fra 100 kroner. Aften, to-retters menu fra 350 kroner. Med vinmenu 600 kroner.

I dag har golfklubben 584 medlemmer. Restauranten er åben for medlemmer, men også for gæster udefra, der ikke spiller golf.

Green Fee koster 900 kroner.

Læs mere: www.greatnorthern.dk

Rørt tatar

Anne-Karina Bjørn Andersen kan lide at eksperimentere og prioriterer det højt, for at hun hver måned kan overraske restaurantens gæster med en ny menu afstemt efter årstiden.

- Jeg synes, det er vigtigt at turde bevæge sig ud over det gængse og skille sig lidt ud, som jeg for eksempel prøver på med denne møre Iberico-gris, siger køkkenchefen, da hun efter anretningen slår sig ned i en sofa med kig til først greenen på hul 18 og længere ude Sybergkvæget, som i øvrigt er det selv samme, der bruges i stedets rørte tatar.

Abrikospuré og beder

Fra hun var 16 år, har hun vidst, hvad hun ville, og vejen har ført hende forbi køkkener som CafeBiografen, Sortebro Kro og Gastroteket i Odense, inden hun trådte ind i golfverdenens. Hun spiller ikke selv, men til gengæld er hun stort fan af alt det grønne - urter, frugt og grøntsager - som hun prøver at få ind på alle mulige måder. Som eksempelvis abrikospuré og beder som tilbehør. Det må aldrig blive kedeligt, for her på golfbanen er udfordringen en anden, end hun før har prøvet.

Søren Vadmand, direktør for Great Northern, har slået sig ned ved siden af på en puf ved den åbne pejs.

- Udfordringen for vores restaurant er at have et menukort, der også kan bære hverdagen. For vi har både gæster, der kommer en gang om måneden, og gæster der kommer flere gange om ugen. Og derudover har vi mange ikke golfspillende gæster fra det lokale opland, som kommer og spiser i restauranten, forklarer Søren Vadmand.

Restauranten er åben hele dagen fra klokken 11.30 til klokken 22, og gæsterne kommer ind i små hold fordelt ud over hele dagen.

- Vi kan have 500 spisende gæster. Og vi kan jo næsten kalde det Guds gave til restauranten, at mange af dem ikke kommer på samme tid, men med intervaller på 10 minutter ude fra golfbanen, siger Søren Vadmand med et smil.

Rosmarin-is på toppen

Linjerne er rene som i resten af klubhuset, restauranten hører til i. Materialerne er primært holdt i sten, glas og træ. Søren Vadmand kalder den nordiske stil "raw classic", og Restaurant Eat er ligesom resten af stedet renset for logoer, mærker og designklassikere, alle kender.

- Vores mission her er, at vores gæster skal opleve, at pulsen falder 10 slag, når de kører ind og parkerer bilen. De skal gerne føle, de er på ferie. Og det skal stedets indretning også understøtte. Der skal ikke være noget, der overtager billedet og støjer unødigt. Vi vil skabe en helhedsoplevelse her på Great Northern, siger Søren Vadmand.

Tre golfspillere kigger ind i restauranten og spørger hver efter en bestilt sandwich i brunt papir. De skal indtages ude på banen. Og Anne-Karina Bjørn Andersen vender tilbage til sit køkken og sin dessert med chokolade, syltet kvæde og en kugle grøn rosmarin-is på toppen.

- 10 slag under par

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce