Voldstegt fyldt rødspætte

Fisken på dette billede er ikke ”vores” men optræder som en del af en frokostanretning, der blev serveret udendørs en uge efter vores besøg på Tornøes Hotel.
Foto: Nils Svalebøg

Voldstegt fyldt rødspætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smagen af fisk stegt i brugt fritureolie og overfyldt med dåseasparges samt ditto rejer var aftenens mest skuffende oplevelse

Hvis du hører til dem, der virkelig holder af frisk fladfisk, nænsomt stegt i smør på en pande, så lad være med at tage til Tornøes Hotel i Kerteminde.

Selv om byen både har havn og fiskekuttere, så smagte de Kerteminde-spætter, vi fornylig fik serveret, mere af grillbar end af havvand. At Tornøes bliver udstyret med tre meget små stjerner - og ikke kun to - skyldes udelukkende, at den enlige, travle tjener var flink og hurtig til at fjerne den voldstegte rødspætte, da vi undrede os over dens smag, udseende og konsistens.

Vi ankom som de første i det store, gammeldags restaurationslokale en hverdagsaften en af de første dage i maj.

Spisekortet er ikke omfattende, så interessen for, hvad ”månedens menu” bestod af blev hurtigt vakt.

- Jeg må med det samme gøre opmærksom på, at I ikke kan få månedens menu, sagde tjeneren, da hun gav os spisekortet. På spørgsmålet om, hvorfor vi ikke kunne det, svarede hun med et hovedkast i retning af køkkenet:

- Fordi de ikke har fået indkøbt alt det, der skal bruges.

Menu eller ej. Vi besluttede os for, at der skal fisk på tallerkenen, når man spiser i Kerteminde.

Til forret valgte vi en laksetatar af røget laks. Lun flutes med smør og en kande isvand fulgte med. Fra vinkortet valgte vi en Sancerre Blanc 2009 fra Domaine de la Villaudiere - og den var der intet at udsætte på.

Laksetataren i form og størrelse som en ishockey-puck bestod foruden den røgede fisk af creme fraiche, rødløg og kapers. Øverst en skefuld stenbidderrogn og et drys purløg. Kombinationen af røget fisk og hakkede kapers var interessant men temmelig salt .

Efterfølgende havde jeg valgt ”Kerteminde-menu”, bestående af stegt rødspætte med citron, smørsovs og persilleditto med hvide kartofler. Menu-desserten var hjemmelavede pandekager med vanille-parfait og råsyltede skovbær.
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg

For at få fisken til at åbne sig

Min medspiser glædede sig til den fyldte, stegte rødspætte med hummersauce, og imponerende så den også ud, spætten, da den ankom dækket af et bjerg hvide asparges-stykker og rejer. Begge dele tydeligvis fra dåse.

Oversiden af min fisk smagte hæderligt uden at være prangende -lidt for løs i kødet. Kartoflerne var små, maskinskrællede og kedelige.

Fisken over for havde en mystisk rødlig farve - nærmest som en paprika/rasp paneret kotelet. Den smagte også underligt, og da vi hidkaldte tjeneren, som havde drøntravlt med ene menneske at servicere de cirka 40 gæster, der havde indfundet sig i restauranten, blev vores værste anelser bekræftet. På spørgsmålet om, hvorvidt den havde været i frituren, svarede hun:

- Ja, det er vist sådan, de gør, for at få den til at åbne sig! Da hun så vores ansigtudtryk, skyndte hun sig at foreslå, at hun fik den byttet til en almindelig stegt rødspætte.

I mellemtiden havde jeg fået vendt min fisk om, og den hvide underside var alt for hvid, blød og vandet til at være stegt på en pande. Den var snarere dampet færdig i en bradepande i ovnen.

Da rødspætte nummer tre blev sat på bordet, var tilbehøret koldt og endnu mere kedeligt, og selv om den også var vandet og blød i bunden, som min, blev den spist med masser af citron som eneste tilbehør.

Efter den skuffelse - oven i købet i fiskerbyen Kerteminde ved et bord med udsigt over havnen - var det svært for de tre, udmærkede hjemmebagte pandekager at rette op på helhedsindtrykket. Parfaiten smagte ikke af meget - skovbærene fra frost var varmet i sukkerlage og klædte derimod pandekagerne.

De øvrige gæster var primært turist-pensionister og udstationerede ansatte fra et eller andet firma. Ingen af dem virkede lokale. Og det er der nok en forklaring på.

Erstatningsspætten var på ”husets regning” - alt andet ville også have været uacceptabelt.
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Madanmeldelsse fra Tornøs Hotel i Kerteminde. Foto: Nils Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg

Voldstegt fyldt rødspætte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce