Top 5: Fyns bedste restauranter 2015

Restaurant Lieffroy var den eneste restaurant på Fyn, der fik seks stjerner af avisens anmeldere i 2015.
Foto: Robert Wengler/©Robert Wengler

Top 5: Fyns bedste restauranter 2015

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redaktionen har kigget tilbage på de knap 50 restauranter, vores anmeldere har vurdereret i løbet af 2015, og har fundet de fem bedste frem.

1) Restaurant Lieffroy: Nyborg-restauranten Lieffroy trak som den eneste af de anmeldte spisesteder seks ud af seks stjerner i 2015. "... med vidunderlig mad, vin og betjening på en i øvrigt travl fredag aften er det svært ikke at kvittere med seks stjerner til et vitalt, skarpt dansk-fransk køkken med en talentmasse fra den tatoverede yngstekok til nestor Jean-Louis Lieffroy, som sekunderer Patrick Lieffroy", skrev Morten Vilsbæk efter at have tygget sig igennem otter retter - plus det løse.

2) Pasfall: Morten Vilsbæk havde en næsten lige så perfekt aften på Pasfall i Odense. "Tag på Restaurant Pasfall og nyd klasseretter med fin vin og superkompetent betjening ... Dansk-fransk cuisine med fokus på topgode råvarer fra Fyn. Håndværket er i orden, saucerne sidder i skabet, og helheden i menuen og enkelte retter er flot disponeret. En udskrivning måske, men ikke dyrt ...", lyder anbefalingen.

3) Soup Stone Café: Dyrt er det absolut ikke på Soup Stone Café, der "strutter af fryd, duft og storby og gør Odense lidt mere spændende", som Ivar Juel Nordentoft skriver. Du kan bestille forskellige retter som karry med kylling, biksemad og selvfølgelig stedets supper: "Suppen er præcis som beskrevet. Krydret men ikke alt for spicy, karry, kylling og rodfrugter. Gulerødderne er al dente, kødbidderne møre. Frisk koriander kompletterer den indiske inspiration." En femstjernet suppeoplevelse.

4) Cafe Kok: Fem stjerner gav Marianne Kjær også, da hun havde været et smut på Café og Brasserie Kok i Borgerforeningen i Svendborg. Her laver de en pariserbøf ud over det sædvanlige og en meget kyndig beuf bearnaise: "Bearnaisesovsen er en hjemmepisket drøm. Lind og cremet og tilsmagt med frisk estragon og andre krydderurter, der kunne være anis og kørvel."

5) I Pupi Sicilliani: På I Pupi Sicilliani i Odense blev det kun til fire stjerne. Det var mest på grund af prisen; maden var der absolut intet at udsætte på: "Min risotto con speck sidder lige i skabet og er i sig selv et besøg værd. Den er cremet med godt bid i såvel ris som de grønne asparges, og der er knas fra flæskesvær og parmesanchip. Det er italiensk, når det er bedst: simpelt og smagfuldt", skriver Martin Seymour.

Kultur


Top 5: Fyns bedste restauranter 2015

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce