Sjovere der end hjemme

Pizzaen her havde været bedre uden bacon, synes anmelderen.

Sjovere der end hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse: Pasta fra Pane & Vino faldt sammen i en fed sauce, så det bliver tre stjerner

Pane & Vino

Vintapperstræde 8

5000 Odense C

Tlf. 63 11 13 90

www.panevino.dk

Det sker indimellem, at 24timer Xtra tester take away fra restauranter, hvor konklusionen bagefter er, at oplevelsen nok havde været bedre, hvis maden var blevet spist i restauranten.

Det skal forstås som en ros til restauranten for et hyggeligt miljø og som en opfordring til at strenge sig lidt mere an i køkkenet.

Pane & Vino har en naturlig fordel ved at ligge midt i stemningsfulde Vintapperstræde, og en varm sommeraften ved et af de udendørs borde kan godt give mindelser om ferieturen sydpå. Det var en varm sommerdag, da 24timer Xtra hentede pasta og pizza hos Pane & Vino og senere måtte konstatere, at det nok havde været en mere positiv oplevelse at spise maden der.
Slet ikke salt nok, lyder vores anmelders kritik blandt andet af denne spaghetti carbonara.
Slet ikke salt nok, lyder vores anmelders kritik blandt andet af denne spaghetti carbonara.
Foto: Brian Karmark

Udvalg

Det righoldige menukort lover 'italiensk landkøkken', hvilket her vil sige, at du kan vælge mellem en halv snes antipasti (48-85 kroner), 14 slags pizza (75-115 kroner), 14 slags pasta (85-115 kroner), ni kødretter (129-199 kroner) og seks desserter (49-54 kroner). Det er priserne på kortet, men der er markant rabat på take away.

24timer Xtra bestilte en Pizza Roma (skinke, pepperoni, hakket oksekød, bacon og løg), som på kortet koster 99 kroner, samt en Spaghetti Carbonara (flødesovs med bacon, æg og parmesan pyntet med persille) til 89 kroner - men regningen lød kun på 120 kroner. Altså 68 kroner i rabat. Så kan man indvende, at kortets priser også er noget opskruede - 99 kroner for en pizza med helt almindelig fyld er i hvert fald i dyre ende.

Det har ikke gjort noget godt for carbonaraens udseende at blive mast ned i en alu-bakke, men da den bliver befriet fra sine trange kår, stiger en appetitvækkende let syrlig og samtidig flødepræget duft op, som lover rigtig godt. Og jeg kan endda se knust peber i saucen - hvad der ellers ikke er nogen sikkerhed for, når man bestiller carbonara på en italiensk restaurant her i landet, selvom det netop er peberet, der adskiller retten fra en gemen pasta med flødesauce.

Tæt på for meget

Jeg dykker ned med gaflen og får en blød og ret fed rulle spaghetti i munden. Det ER jo en fed ret med både fedtet fra baconen, fløden og parmesanen samt æggeblommer, men her er det tæt på at være for meget allerede efter et par mundfulde. Det føles, som om der er hældt for meget fløde i saucen, og så mangler der i den grad salt. Det er underligt, at retten kan smage så fersk, når der er masser af parmesan rørt i. I hvert fald ifølge den klassiske opskrift.

Med et ordentligt skud salt hæver carbonaraen sig dog betydeligt, men fedmen i saucen gør det uundgåeligt, at jeg må levne det meste. Lidt skuffende at det tilsyneladende er så svært for danske restauranter at lave en ordentlig carbonara; det er trods alt en relativ enkel pastaret.

Kødelskerens paradis

Pizzaen lokker med en duft af oregano og pepperoni, og da jeg åbner æsken, er min første tanke: kødelskerens paradis. Normalt vælger jeg en margherita, men jeg er blevet skuffet så mange gange, at jeg denne gang gik i den modsatte grøft. Desværre er der mere bacon end skinke på pizzaen, som ellers udmærker sig ved en glimrende bund og en udmærket tomatsauce, der har både sødme og mere smag, end det ofte er tilfældet. Skinken er, så vidt jeg kan se, en helt almindelig kogt skinke, men den giver et frisk pift i forhold til de tungere køddele som det hakkede oksekød - der har en fad, ligegyldig smag - og pepperonien, som er o.k. uden at skabe noget varigt minde. Baconen er mere blød end sprød og burde udelades.

Kokken skal have ros for at holde igen på osten. Der er ikke det bleggule lag ud over hele pizzaen - kun et par steder finder jeg noget, der smager som havarti-ost.

For kødelskere er det her en kanon-pizza. For os andre er den o.k. til at klare sulten.

Det største minus

Det ser ikke ud, som om der bliver kælet for maden. Store stykker af bacon flød rundt i pastasaucen, hvor der burde have været små stykker, gerne i tykke stave og gerne af pancetta (hvilket ikke ville koste mange kroner ekstra). Og det hakkede oksekød på pizzaen er bare kød, der er smidt på - uden nogen smagsgiver. Så fantastisk smager bagt oksekød altså ikke.

Det største plus

Som nævnt i indledningen: Pane & Vinos store fordel er restaurantens placering, og derfor får man en større oplevelse ved at spise her i stedet for at tage maden med hjem.

Der er et stort udvalg på kortet, som også byder på et par ganske interessante flasker vin.

Men bedømt på take away-oplevelsen her kan det ikke blive til mere end tre små stjerner.

Sjovere der end hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce