Sanserne vækkes hos Senso


Sanserne vækkes hos Senso

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse: Odenses nyeste deli begynder stilsikkert med gennemtænkt mad

Senso

Store Gråbrødrestræde 19

5000 Odense C

Tlf. 63 12 22 00

www.senso.dk

Virkeligheden set gennem et par økonom-briller er ikke altid den samme som den, der findes foran andres øjne. Advarende eksperter har i flere måneder fortalt, at det økonomiske opsving var ovre, og at danskerne gjorde klogt i at begynde at indrette deres forbrug efter deres reelle økonomiske formåen.

Det lyder jo en anelse træls, nu da en stor del af befolkningen har brugt friværdi og kontokort til at skabe sig en identitet som nærmest rige. Mon dog ikke festen kan strækkes til at vare et par år endnu?

Det er der i hvert fald folk, der tror på, og forhåbentlig viser det sig, at der bliver ved med at være råd til forkælelse. For forkælelse er det, når man kan vade direkte ind fra gaden og få sig et lækkert måltid af friske råvarer - og endda fremstillet af mennesker, der lever for forkælelsen. Det er den fornemmelse, jeg får, da jeg ser mig om i den nyåbnede deli Senso i Store Gråbrødrestræde.

Udvalg

Her er reoler med vin, luksus-mayonnaise, olie, eddike, keramik, chokolade, øko-saftevand og selvfølgelig masser af mad. Bag en lang disk står et imponerende udvalg af salater (altså ikke bare majs fra dåse eller groftskåret iceberg): broccolisalat, speltsalat, flere slags kartoffelsalat, kikærtesalat og så videre. Vælg to i en bakke for 30 kroner eller fire slags i en større bakke for 55 kroner.

24timer Xtra har smagt salaterne, og de kan anbefales, men denne annmeldelse gælder et par af Sensos bud på aftensmad - en bakke med tapas til to (149 kroner) og en portion af dagens pasta (79 kroner). Og for at begynde fra bunden: Pastaen overbeviser ikke. Buede penne er kogt al dente og blandet med kød i tern (det smager som skinkekød), mild rød chili, snittede grønne bønner, squash, persillerod og grillet gul peberfrugt - og så er det vist stykker af majroe, der gør sig bemærket ved slet ikke at smage af noget.

Kødet, derimod, er meget velsmagende og mørt, og hele retten er såmænd lækker nok at nippe af, men den flødebaserede sovs er meget mild, og der mangler helt enkelt noget, der tager styringen i retten. Ingen af ingredienserne smager rigtig igennem. Måske kunne det løses blot ved brug af en smule krydderi eller nogle friske krydderurter.

Bakken med tapas er en anden sag.

Der er rejer i en lage af chili og hvidløg, to kvarte durumboller med pesto, mozzarella og tomat, parmaskinke med artiskokhjerter og cocktailtomater, to stykker tortilla viklet om et stykke kylling, pasta med forårsløg og tomater, polenta med tomatsalsa og pesto og endelig ost med kiks og chutney.

Der er nok til to af alle slags, men er man sulten, vil det være en god idé at supplere med Sensos brød.

Rejerne har en flot orangerød farve og en præcis chilikrydring, der indbyder til at spise flere. De er delikat sødlige og ikke seje, men perfekt sprøde. Durumstykkerne er smurt med grov, salt pesto med hvidløg og uden stor basilikum-smag. Der er gratineret med mozzarella og toppet med en sødlig tomat med hvidløg og oregano.

Parmaskinken smager udmærket, men det er synd, skiverne er skåret så tykt - det føles hulemandsagtigt at sidde og tygge en tyk skive kød, når tilbehøret - artiskokhjerter og ovnbagte cocktailtomater - er så delikat og lækkert.

Ved siden af skinken ligger skiver af kyllingebryst med mild karrymarinade, grillet, marineret aubergine i skiver, grillet rød peberfrugt med oregano - det hele i en lys-orange tortilla.

Pastaen er i en sød-syrlig udgave, hvor syrligheden går igen i de snittede forårsløg og de oliemarinerede soltørrede tomater. En tapas der er lidt svær at blive klog på - hvad vil man med denne ret?

Sidste bid inden osten er et stykke friturestegt polenta med tørret rosmarin. Det må være rosmarinen, der gør polentaen SÅ parfumeret. Den er tæt på at være i sæbeafdelingen, men smager egentlig o.k. sammen med pestoen og den fris­ke, grove salsa.

Osten i midten af bakken er en blød, orange chilikrydret sag - med en let styrke - som passer godt til den noget stærkere chutney, der også har en god sødme i sig.

De små, fede kiks er, så vidt jeg kan se, krydret med oregano, men det smages ikke, og de er nok mest med, fordi nogen engang har dannet en tilsyneladende ubrydelig alliance mellem ost og kiks. Måske for at drøje på osten?

Det største minus

Senso ligger lidt gemt af vejen omme i Store Gråbrødrestræde. Jeg kunne godt være bekymret for, at nogle af de potentielle kunder glemmer butikken, fordi den ikke ligger et mere synligt sted.

Det største plus

Pastaretten skuffede, men med tapasbakken er det en anden sag - her kommer man næsten hele smagspaletten rundt; der er sødt, surt, stærkt og salt, og der er tænkt over sammensætningen. Og skulle der ikke være nok, kan salatbaren kraftigt anbefales. Det rækker til fire store stjerner, og der er potentiale til mere.

Sanserne vækkes hos Senso

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce