Der er anrettet flere enkle danske fisk, tilberedt på klassiske og originale måder. Torsk, mørksej og sild kunne være kommet lige fra en kutter i havnen, og til en pris på 139 kr. pr. person er det imponerende. Den stegte sild med peberrod og syltede gulerødder og løg er unik, og det lykkes ikke at lokke opskriften fra kokken. Sennepstorsk og mørksej med myntepesto. Det er enkelt, men det holder. Til gengæld var det ikke nødvendigt at spise rejerne.

Maden
De hjemmelavede fiskeretter er der kun grund til at rose. Fokus er på nordisk fisk. Torsk, sej, sild, laks, jomfruhummer, rejer, hummersuppe, muslinger. Der er ikke hentet opdrættede fisk fra Asien eller syden. Tilberedningen er enkel.

Drikkevarer
Vi når at tjekke husets hvidvin, fadøl, økologisk saft og danskvand. Udbuddet er ikke overvældende, men det matcher serveringen o.k.. Hvis man vælger buffet er det næppe eksklusive vine, man går efter til en søndagsfrokost. Vand serveres gratis som supplement til vin.

Indretning
Thorsted’s er åbnet, hvor der snart i adskillige år har været fiskerestaurant. Senest ”Jensens”. Beliggenheden er i særklasse, og den er udnyttet maksimalt. Bygget ud over det strømmende havnevand. 1. parket med panoramaudsigt.

Service
Den sødeste og mest smilende tjener, man kan forestille sig. Der er ikke den mindste slinger, og hun yder mere, end man kan forvente. Et ældre par, som ellers har deres yngre familiemedlemmer med, får serveret. Der bliver puslet og holdt fint øje med hvem, der mangler hvad.

Regningen
Fiskebuffet fire stk. a 139 kr. i alt 556 kr.

Fire sodavand (to danskvand og to saft) 100 kr.

To husets hvidvin 100 kr.

En stor fadøl 50 kr.

To kaffe (faktisk en hel termokande) 58 kr.

I alt 864 kr.

  • Journalist portræt

    Af:

Mere om emnet

Se alle
2
Sej, enkelt og ligetil

Sej, enkelt og ligetil