Restaurant på slingrekurs

La Melisa i Pogestræde bruger lidt for store ord om sig selv.
Foto: Carsten Bundgaard

Restaurant på slingrekurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

La Melisa i Odense har for mange skæverter til at kunne kalde sig en kulinarisk oase

- Husets vin, nej, jeg kan ikke huske, hvad det er for en. Men den er i hvert fald italiensk, tjeneren smilte det bedste (og det var slet ikke så lidt endda) hun havde lært.

Det var den første skævert.

Skævert, fordi La Melisa midt i Odense ikke bare kalder sig "restaurant og bøfhus", men lige frem en "kulinarisk oase".

Havde restauratøren taget knap så store ord i munden, for eksempel "pizzaria og bøfhus", så havde tjenerens manglende viden været til forhandling.

"Pizzaria" ville på ingen måde havde været en falsk varebetegnelse, for der er hele 29 forskellige pizzaer og pastaretter at vælge imellem på menukortet.

"Bøfhus" er til gengæld helt i orden, for kødet på de 21 kødretter har i 19-20 tilfælde hængt på en ko.

Med priser, der smyger sig omkring 100 kr., havde jeg en klar forventning om, at den indbagte pizza, der landede på min søns tallerken, burde være som Pavarotti i øregangen. Det holdt, La Melisa's Special var en rygende varm, oreganoduftende møbelbanker af en indbagt pizza, der nær havde sat sønnen skakmat. Brødet var den diametrale modsætning af det halvlunkne gummielastikum, som præger mange take-away-pizzaer, altså sprødt og næsekildende.

Og fyldet, ja efter min mening en mærkelig blanding, men ikke efter min søns, for det var nemlig favoritter som tortellini, bolognese-kødsovs, skinke og spaghetti samt gorgonzola.

Carpaccioen, som jeg havde valgt som forret, fortjener også ros. Elegant anrettet med det marinerede oksekød i midten omkranset af nogle få sorte oliven, basilikumblade, salat, spåner af parmesan, jo, det var indbydende, og kødet kunne jeg bide over med et øjeknips.

Barometret tog derimod et dyk, da min kone gik om bord i rejecocktailen. Det skulle vise sig at være en hverken- eller-oplevelse. Jo bevares, sprød salat, men ingen glædelige overraskelser, og rejerne, tja.

Dyrt bacon

Mens vores søn fortsat kæmpede med pizzaen, landede to bøffer på vores tallerkener. 225 gram australsk oksemørbrad på min kones, det samme på min, som tillige var rullet med en skive bacon. I øvrigt den dyreste bacon, jeg nogensinde har sat tænderne i, for min bøfret var 30 kr. dyrene end min kones stort set identiske. Prisforskellen bør i hvert fald ikke tilskrives, at min kone skulle dyppe sine kartofler i whiskysovs og jeg i cognacsovs.

Sovsene var dagens anden skævert. Absolut en standardvare ganske lig den, man kan købe i et hvilken som helst supermarked. Det samme gælder de ovnbagte kartofler, aftenens tredje skævert, for de smagte af pap. Og det i en kulinarisk oase, nej udørk i dette tilfælde.

Min kone var nærmest tilbøjelig til at mene, at bøffernes lange vej fra down under havde været forgæves. Det mener jeg ikke. Min var mør, saftig, om end lidt fersk i smagen. Glemmes skal ikke en lille fin detalje, en skive stegt aubergine med en klat tza­tziki ovenpå. Delikat. Men for lidt til, at smagsløgene ligefrem tog sig en hektisk lambada.

Husets rødvin var nærmest på samme niveau. En ganske flot farve og krydret smag, der ikke bare forsvandt som den banana split, min søn fik som dessert.

Vi voksne holdt os fra desserterne, lige som vi gik forbi salatbaren, som vi ellers havde fri adgang til. Vi kunne simpelthen ikke få mere ned.

La Melisa er langt fra den ringeste restaurant i Odense. Et lokale fuldt af intimitet med sine varme og stærke farver, hvor man sidder tæt, men så heller ikke mere. Betjeningen - bortset fra kikset med rødvinen - bestemt sød, hurtig og opmærksom. Maden er det kildne punkt, hvor standarden simpelt hen er for ujævn. Sovsene og kartoflerne lugter langt væk af nemme og billige løsninger. Og billigt er det ikke hos La Melisa. Bevares, vælger man blandt menuerne, som vi gjorde, vanker der da pæne rabatter. Men kun fordi vi var meget mådeholdne med vin og nøjedes med den cognac, der var i sovsen, samt afstod fra kaffen, kunne vi holde os under de 1000 kr., som havde været i orden, hvis La Melisa havde været en kulinarisk oase.
Fakta
La Melisa Restaurant & bøfhus, Pogestræde 31, 5000 Odense C

Tlf. 21 22 54 66.

www.lamelisa.dk

Åbningstider: man-lørd: 12 - 22, søndag: 16 - 22

Restaurant på slingrekurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce