Kong Volmer skiller sig ud fra mængden af frokostrestauranter i Odense, men det halter med ambitionerne i køkkenet
Hvad er et godt stykke smørrebrød andet end højtbelagt og pænt at se på?

Det har restaurant Kong Volmer i Odense svaret på. Her er brødet hjemmebagt,og råvarerne er friske og velanrettede. Der er noget for enhver smag og enhver mavestørrelse.

Frokostrestauranten, der ligger midt i Brands Passage, sætter sig derfor solidt på tre stjerner. Skal jeg uddele endnu flere stjerneskud, skal der mindre forudsigelighed og mere omhu på tallerkenen.

Vi besøger restauranten en mandag formiddag. At de fleste borde enten er reserverede eller besat, tyder på, at stedet er populært. Gæsten foran os i køen beder om et bord til to og må vælge mellem de få ledige borde.

- Er I så to andre, spørger ejeren, da det bliver vores tur, og sender os kækt i retning af vores bord.

Menukortet bliver hurtigt udleveret af en kvindelig tjener, som vi ellers ikke ser mere til resten af formiddagen.

Der er rigeligt at vælge imellem, men restauranten har klogeligt valgt at fokusere udelukkende på gode danske retter. Fokus giver som regel et bedre resultat, og det er også tilfældet her.

Får man lyst til smørrebrød, udfyldes en seddel, hvor der vælges størrelse og med eller uden smør og fedt. Det gør det både nemt og overskueligt - både for tjener og gæst.

Jeg beder om fire forskellige miniudgaver af smørrebrød, de såkaldte ”hapsere”, og en enkelt i rigtig størrelse. Den anden side af bordet bestiller brunch, og vi beder begge om en ginger ale. Den er udgået , så vi bestiller i stedet hyldeblomstsaft.

Hjemmelavet brød

Da retterne lander, er der en sand palet af farver på tallerkenen, hvilket altid fremmer appetitten hos mig.

Til højre er placeret de fire hapsere, der er gavmildt anrettet og mere end rigeligt til min appetit. Til venstre ligger et gedigent stykke smørrebrød bestående af to stykker rugbrød klappet sammen med leverpostej i midten.

Jeg begynder med hapseren med tartar og rå æggeblomme, som normalt er én af mine favoritter. Det hjemmelavede brød er dejlig groft og smager en anelse syrligt, hvilket går fint i spænd med den ferske kødsmag. Kødet burde dog have været smagt til med krydderier. Det bliver helt fladt i samspil med kapers og peberrod.

Grænsende til uspiselig

Herfra går turen videre til en hapser med smørstegt rødspættefilet, rejer og mayonnaise. Fisken er blevet stegt så længe, at den er sort i kanten og alt for sprød at tygge på, faktisk på grænsen til det uspiselige. Til gengæld er rejerne som fisket direkte fra havet: Faste i kødet og salte.

Den sidste af hapserne er dagens bedste oplevelse, selv om den er blandt de mest simple. Her hviler de allerede før roste rejer elegant på et par perfekt kogte æg sammen med kaviar og mayonnaise.

Jeg er normalt ikke fan af mayonnaise, men denne er pragtfuld. Ikke for fed, men tilpas cremet og med syrlig kant.

Da jeg når til det sidste og rigtige stykke smørrebrød, er jeg selvforskyldt blevet alt for mæt. Men der er altid plads til et stykke med leverpostej.

På tallerkenen ligger to store lunser brød med en solid skive leverpostej med tilhørende bacon og små champignoner. Leverpostejen er dejlig krydret, men kommer klart bedre til sin ret i den lune variant. Tilbehøret er, hvad det er, og ikke meget mere. Generelt set er det simpelthen for pebret at betale 68 kroner for dette stykke mad.

Til dessert bestiller vi gammeldags æblekage, én af restauranten faste desserttilbud, men også her får vi: ”Nej, desværre, den har vi ikke i dag”.

Det er ikke godt nok, særligt når restauranten slår sig op som en kaffe- og tesalon.

I stedet får vi skovbærtærte serveret med en god portion flødeskum. Det er et udmærket alternativ med dejligt sprød kransekage i siden, selv om den just er frisk fra ovnen.

Mere mod, mindre rutine

Kong Volmer kender alle smørrebrødets regler, men hvis restauranten vil være konge af den moderne rugbrødsmad, skal den bevise sit værd på tronen. Mere mod, mere sans for detaljer og mindre rutine kan snildt være vejen til flere stjerner næste gang.

Men den er bestemt værd at besøge, hvis man elsker højtbelagt med det hele. Og gerne betaler rundhåndet for det.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Samlet vurdering

Maden

Regningen