På toppen af Tåsinge

Udsigten fra Resturant Bregninge Mølle ud over Tåsinge og havet er ubetalelig, hvis man får et af de rigtige borde. Får man plads øverst i møllen, kan man stort set se hele Tåsinge rundt.
Foto: Sonnich Jensen

På toppen af Tåsinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Bregninge Mølle byder på klassisk dansk frokostkort og klassisk dansk landskabsudsigt med skove, marker og hav

Udsigten fra bord seks er glimrende. I baggrunden glitrer havet med sejlerne, udenfor bølger markerne, og ovre til højre kan man se Bregninge Kirkes tårn og længere ude Svendborgsund.

Og så er udsigten fra bord seks endda langtfra den bedste udsigt, man kan skaffe sig fra Restaurant Bregninge Mølles solide borde og stole. Er man så heldig, at alle borde på førstesalen er besat, kan man finde sig et bord på andensalen - og så taler vi om havudsigt, der i store træk går hele horisonten rundt.

Når jeg bruger plads på udsigtsbeskrivelserne, er det naturligvis, fordi et af Bregninge Mølles store fortrin er udsigten. Panoramaet over landskabet er ganske enkelt fantastisk, hvis man er så heldig at få det rigtige bord.

Søndagsbuffeter

Maden er knap så storslået, men når man lægger mad, service, udsigt og prisniveau sammen, så får man en ganske acceptabel cocktail, som burde tiltrække mange mennesker.

Det, Bregninge Mølle måske er bedst kendt for, er restaurantens søndags-aften-buffet, der nærmest er sagnomspunden på Sydfyn. Så meget, at ejerne har indført en regel om, at man tidligst kan reservere bord til det 89-kroners kødorgie tre uger før.

Vi satte os i stedet for at teste Restaurant Bregninge Mølles frokostkort, der er kort, klassisk og dansk, og ankom derfor en lørdag ved frokosttid til en kvartfuld restaurant.

Kortet byder på et ret overskueligt antal retter som stjerneskud, sild, pariserbøf og biksemad. Min medspiser valgte en frokostplatte med "et udvalg af fisk, pålæg og ost hertil brød og smør", mens jeg satsede på en anden stor frokostklassisker - æggekage med flæsk og bacon. De to medbragte børn valgte henholdsvis to fiskefileter med brød og børneretten fiskefilet med pomfritter.

Øl, snaps og vand kom på bordet efter lidt ventetid, og kort efter stod også maden på bordet.

Frokostplatten viste sig at være en meget stor og appetitligt udseende tallerken med sild, diverse kødpålæg, lidt grønt og ost - dertil en bakke med forskellige slags ret kedsommeligt standardkøbebrød. Råvarerne var gennemgående ikke state of the art, men heller ikke billigste vare fra discountsupermarkedet.

Maden på platten smagte generelt udmærket, selv om pålægget gennemgående var slasket til i beilage - f.eks. godt med remoulade på roastbeefen - hvilket i vidt omfang fratog min medspiser retten til selv at vælge, hvordan hendes frokostmad skulle smage. En lidt mere elegant anretning kunne måske have givet min medspiser flere muligheder.

Rigtige fisk

Børnenes fiskefileter fulgte trop: Fiskene var afgjort ikke hjemmelavede, men heller ikke af den billigste discounttype. Det var rigtige fisk, ikke sammenpressede, friturestegte fiskerester, der kom på bordet. Og igen: 48 kroner for to fiskefileter med standardrugbrød og smør og salatblad og citronskive er ikke alverden.

Min egen æggekage kom på bordet i en stor, varm pande, frisk fra komfuret. Æggemassen var fulgt til dørs af en generøs, men lidt halvtrist bunke braset flæsk og en håndfuld virkelig gode skiver bacon plus rigelige mængder af agurke- og tomatstykker. Plus de sædvanlige stykker trist køberugbrød. En acceptabel gang æggekage - slet ikke på højde med Carlslunds vidt berømmede (og dyrere) æggekage, men dog stadig fornem servering for 88 kroner.

Vi stoppede stopmætte efter en enkelt ret og droppede tanken om is og kaffe og kage. Og enedes om, at Restaurant Bregninge Mølle ikke er et gourmetsted. Men trods alt serverer god gedigen dansk mad til en overkommelig pris - både for drikkevarer (22 kroner for en lille fadøl...) og for mad og for den fortrinlige betjening, vi blev udsat for hele eftermiddagen.

Og først og sidst er udsigten ud over Svendborgsund og havet ubetalelig. Men det kan, som det fremgår andetsteds, betale sig at bestille bord, for ganske mange andre har også fundet vejen til møllen på toppen af Tåsinge.

På toppen af Tåsinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce