Mexikansk uden flammer

Odense. Restaurant Tortilla Flats.
Foto: John Fredy

Mexikansk uden flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tortilla Flats er hyggeligt og familiært - priserne til at leve med og spise for - pandekager for viderekomne.

Hjertet siger egentlig, at der lige herover skulle være fem stjerner. For vi havde en perfekt aften i byen. Lækre retter, opfindsomt anrettet, masser af mexiguf. Flot keramik, stemning og supersød betjening. Og hvis du har undret dig over, hvad det er for en lille restaurant, der klemmer sig ind som en lille rød chili i Frederiksgades gamle husrække, så gå ind og tjek det ud.

For det et en oplevelse, du ikke får mage til. Knirkende, lidt skrøbelige made-in-Mexico-borde, indiansk kunst, sombrero, levende lys og glasmosaikker. Der er kræset godt for øjnene, og man kan vælge at lade dem gå på opdagelse, eller bare sidde og se hinanden i øjnene til en romantisk middag og lade helheden være et kaleidoskopisk bagtæppe.

At stjerner og kokke-sombreroer ikke bare vælter ned over Tortilla Flats, hænger sammen med det snævre udbud af kylling og oksekødstrevler indpakket i pandekager af blandet herkomst. Der bliver bestilt chimichanga, hvedetortilla med de to slags kødfyld. Det er i orden, men smagen er for anonym. Der er ikke den skarphed, man forventer på en mexikaner, og kyllingevariationen gør sig ud til bens.

Der har simpelthen sneget sig lidt knogler med i retten, og det er ikke så sjovt, når kødet er emballeret usynligt inde i en "pandekage". Til gengæld er det vel et bevis på, at køkkenet gør sig umage for at leve op til sit ry: Gode råvarer fra bunden. Købt i Danmark eller importeret fra Mexico.

Umiddelbart virker det forkert, men man kan ikke være sikker, så jeg spurgte den meget søde kvindelige tjener, om der nu også skulle være knoglerester i "Chimichanga pollo", og svaret faldt omgående.

- Nej, selvfølgelig ikke, må vi ikke byde på en dessert uden beregning?
Foto: John Fredy

Indbagte chili

Ikke noget bøvl med et skævt blik - eller et "-jeg-skal-lige-høre-i-køkkenet." Prompte svar. Konsekvent reaktion. Så vores aften blev beriget med både isdessert, mexikansk kaffe og en Kahlua-ting. Stort for os, en detalje for restauranten.

En gestus, som andre kan lære af. På et nu lukket - eksklusivt - spisested udløste et glasskår i salaten ikke andet end et:

- Mærkeligt, det kan jeg ikke forstå. Beklager.

Mine friskostfyldte indbagte chilier er det mest hidsige, vi rammer. De er pænt arrangeret i mønster på den dekorerede tallerken, og da der ikke er brug for efterslukning med creme fraiche eller avocado, som begge virker dæmpende på chilibrand, bliver de mere pivede budt på smagsprøver.

Chilierne er godkendt, mens vi ikke er totalt begejstrede for de forskellige varianter af majs- og hvedepandekager. Vi er ikke vant til den måde, oksekødet optræder på. I helt tynde trævler. Det er sikkert finere end bare at proppe hakket kød i. Måske er det den sparsomme mængde af oksekød, der gør udslaget og får os til at tænke på den traditionelle måde.

Mens de andre smager mine chilier, er de også så venlige at dele deres nachos med mig. De hedder "supreme", og det er de også. Sprøde, velsmagende, med kylling og smeltet ost. Det er majs­chips på ægte mexikansk.
Fakta
Tortilla Flats, Frederiksgade 38, 5000 Odense C - Tlf. 66126115 - Email: flatten@tortilla-flats.dk - Åbent tirsdag til søndag 17-24. Der kan ikke bestilles bord over internettet. Der skal ringes.
Pludselig ligger der en mexicansk restaurant midt i gadebilledet, selv om vi er lidt uden for city.
Pludselig ligger der en mexicansk restaurant midt i gadebilledet, selv om vi er lidt uden for city.
Foto: John Fredy

Take-away

Denne aften er det ikke blot alle borde, der spises ved. Døren går også flittigt, og mon ikke det er forklaringen på, at køkkenet er så godt bemandet. Tre-fire mand er i gang med guacamole, salsa, chili con carne, rejer og hvad der ellers arbejdes med. Tortilla Flats har take-away, og er også med på at levere hele paletten af mexikanske specialiteter på en buffet, hvis man kan mønstre et selskab på mindst 25 personer.

Altsammen til priser, der kan tåle at se dagens lys. Hovedretter til 115-130 kroner. Gratis vand. Vin uden mangedobling af prisen. Så hvis man kan nære sig for at fyre den af med Tequila Sunrise, et par forretter, hovedret, dessert og avec'er, kan man blive bespist uden at blive flået. Hyggeligt, romantisk med mexiporcelæn, levende lys og blomster.

Frederiksgade 38 er ikke inde i minefeltet, i city, men adressen er afgjort et besøg værd.

Mexikansk uden flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce