Mere lounge end restaurant

Forrest shot af rabarber med chiffon af hvid chokolade, derefter morbier-ost med aubergine, karamelliseret med ahornsirup og vagtelbryst med confit af eget lår anrettet på spinatpuré. Bagest stenbiderrogn anrettet med smørstegt rugbrød samt rygeost og dild og ved siden af en Strawberry Daiquiri.
Foto: Carsten Bundgaard

Mere lounge end restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Envy falder i den lidt selvfede grøft, for der er mere form end indhold på tallerkenen

Envy Lounge Café, Odense

Envy Lounge Café skiller publikum. Jacoform-segmentet lunter med en let hovedrysten forbi for at tage sig en sandwich, en fadøl og en kortfilm på Café Biografen om hjørnet.

Mantraet for den funky cafe-restaurant i Brandts Passage lyder "the good life relounged", selvbevidst på kanten af det selvfede - ikke mindst i kombination med den mavedansende Bond-pige på hjemmesiden.

Menukortet lover, at man på en og samme tid kan smage på det gode liv og få en bid af den bedste stemning i Odense, og det virker ikke usandsynligt, da vi en torsdag aften glider ned i et par instruktørstole udenfor og nyder en blå himmel over Brandts Passage.

Folk har slået fleece-plaider om sig, der er rosé-vin i glassene på et par af bordene, og specialiteten i denne del af Brandts Passage er tapas. Min medspiser går op i ni stykker til 245 kroner - de er ikke så store, fortæller tjeneren - mens jeg vælger bøf af oksehøjreb med cremet madagascar-sauce og garniture.

Vi beslutter os for et glas hvidvin til hendes første tapas foruden en flaske af den på kortet anbefalede Shiraz fra Buller, og snacks kommer på bordet efter lidt ventetid: Salte mandler, smagfulde, marinerede oliven og en tzatziki, som er lidt mayo-fed i konsistensen. Saltbalancen er til den ferske side, og det bliver et gennemgående træk i aftenens løb.

Branket smag

Vi rykker indenfor i det højloftede lokale til maden, og de tre første tapas er okay uden at ryste os med begejstring: Stenbiderrognen med rørt rygeost - let og lækkert - men det smørstegte rugbrød lider under en branket smag. Jomfruhummeren fra Læsø er let rå i den sprøde rulle, men igen - lidt salt havde sat smagen helt på plads.

Min bøf er også anrettet på en smal, ganske upraktisk tallerken med fine grønne asparges på helbladet, dampet spinat i midten. Til venstre ligger kødet - en klump skåret i to - og til højre en friteret bolle af kartoffelmos. Bøffen af oksehøjreb er forsynet med en fedtmarmorering, der vil tilfredsstille enhver ernæringsekspert og skuffer dermed undertegnede. Saucen har så meget peber-smag, at den kan gå til en børnefødselsdag. Men omvendt udgør det pæne og tilpas medium-stegte stykke kød centrum i en - til sine 179 kroner - anstændig hovedret. Vinen får samme karakteristik: En australsk frugtbombe til 295 kroner, som med sin kantløse krop pleaser ganske mange og vil få nogen til at savne lidt syre, der kan ramme saften ind.

Medspiseren er glad ved estragon-emulsionen under de grønne asparges, mindre glad for det let tørre stykke langtidsbraiserede kalvespidsbryst, og decideret skuffet over den smørstegte kejserhat. En ellers fortræffelig og ikke helt billig råvare, der i frisk tilberedt tilstand er både kødfuld og saftig. Men eksemplaret her har ligget for længe og har dermed den tørre og trælse mundfornemmelse, man kender fra champignon med samme skæbne. Vagtelen - bryst med confit af lår - fungerer derimod, og den sprøde kartoffelkugle som også ledsager min hovedret - ja, den er altså lidt kedelig i kold udgave...
Fakta
Envy Lounge Café, Brandts Passage 31, 5000 Odense C.

Tlf. 6619 2005.

Åbent alle dage, brunch 10-16, a la carte og tapas 17-21.45 dog ikke søndag.

www.envy-lounge.eu

Lækker brûlé

Min medspiser får et rabarbershot til dessert, og jeg er i mellemtiden snublet over kortets creme brûlé med tre synder. Den er delikat med den let brændte sukkerskorpe og bløde bund, men elegancen ved hyldeblomst-graniteen øverst fiser ud, efterhånden som isen tør og vandet siver ned i bruleen. Chokolademoussen ved siden af leverer i den grad den syndige vare og trækker regningen op på 863 fornuftige kroner.

Her efter klokken 21 er stemningen løsnet lidt op: Lyset er dæmpet og blå spots draperer udsmykningen på væggen bag den store midterbar. Stampublikum begynder at drysse ind for at få en burger, en drink eller en sludder med bartenderne. Her er mere plads og lounge-stemning end på Franck A og kant til forskel fra Café Biografen om hjørnet.

Envy Lounge Café har mere fokus på det gode liv og stemningen end på maden: Man går ud for at tage sig ud, mere end man går ud og spiser. Det giver sammen med betjening og råvarebehandling tre pæne stjerner.

Set hen over den lomme-sociologiske læsebrille deler Envy værdier med en kæde som Hennes & Mauritz. Det uforpligtende i menukort og kollektioner, det overkommelige i prisen og et godt match mellem varen og publikum. Et sted, hvor gæsten måske godt kan sætte sine Jacoform.

Men så er de fodformede sko formentligt blå, gule eller pink i nuancen, og indehaveren mellem 20 og 35 år.

Mere lounge end restaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce