Det blev en aften , hvor der ikke var meget, der spillede for Restaurant Palæet. Ærgerligt, for der var også gode takter.

Det er godt og vel to år siden, jeg sidst var på Restaurant Palæet for at anmelde. Dengang udløste det fem stjerner og en begejstret beretning om god service og ditto mad.

Siden har jeg fået en del tilbagemeldinger fra venner, bekendte og naboer, der har peget i forskellige retninger: Alt fra ros til træk på skulderen og skuffelse.

Derfor er jeg ret spændt på, hvad jeg har i vente denne aften. Jeg ved, at Jonathan Bitzow Pedersen har taget over som køkkenchef. Jeg ved også, at han har ambitioner om at vinde danmarksmesterskaberne for kokke. Det kan da kun blive godt. Sidst fik vi "En aften på Palæet" med bobler, tre retter - med tilhørende vine - og kaffe. Det var en succes, så hvorfor ikke gentage den?

Desværre går det skævt allerede fra begyndelsen, og efter endt servering er der ikke meget, der tyder på, at guldmedaljen venter lige om hjørnet.

Tjeneren åbner champagnen inde ved baren. Det lyder, som om han åbner en daggammel cola. Champagnen skummer ikke, da han hælder den op. Jeg smager høfligt. Den er flad som engelsk fadøl. Jeg kalder tjeneren tilbage og gør ham opmærksom på de manglende bobler. Han kigger lidt forlegent på den næsten tomme flaske og henter en frisk, som han åbner ved bordet. Så kommer der bobler i glasset.

Det er en stille aften. En gruppe på seks har valgt ikke at dukke op, forklarer tjeneren, og der er kun ét andet par i restauranten. De beder om regningen, da vi får serveret vores snacks.

Lidt mindre eddike ville have klædt de hjemmelavede chips. Den fede urtemayo hjælper dog med at knække syren, og sennepsmayoen passer perfekt til de sprøde, salte flæskesvær. De to små mundgodter - en lille kuvert syltet glaskål med smagfuld reje og et lille stykke rugbrød med tatar - vækker appetitten.

Lidt mere salt, tak

Jeg får stenbiderrogn til forret. På Palæet bliver de lyserøde æg serveret med råsyltet rødbede, gulerod og kålrabi - og syrnet fløde med basilikumolie. Rognen er frisk, grønsagerne sprøde med en fin balance, men den forventede smag af hav drukner i fedme og duft af basilikum. Jeg savner noget, der kan binde retten sammen og prøver med lidt salt. Det hjælper ikke. Efter femte mundfuld keder jeg mig.

Den anden forret består af mør, smagfuld sprængt svinenakke, tynde skiver sprød glaskål og friterede risnudler, der bidrager med knas, men ikke andet. Min ledsager er bedre end jeg til at spotte ingefæren i den orientalske vinaigrette, som er veltilsmagt og giver retten det fornødne løft.

Kæberasler

Min hovedret fortsætter, hvor forretten slap. Kalvekæberne smager af absolut intet, og de bløde løg er så bløde, at der nærmest er tale om mos. Ingen sødme, ingen kant, ingen salt. Bare en mundfuld fedme, som syren fra tyttebær og de syltede rødbeder forgæves kæmper med at nedbryde. Selv den udmærkede shiraz fra False Bay må kaste håndklædet i ringen. Jeg giver op efter to kæber.

Min ledsager er mere heldig med sin fisk, selv om det hverken er rødspætte, som hjemmesiden lovede, eller rødtunge, som der stod skrevet med kuglepen i menuen. Det ender med torsk. Den er flot tilberedt med klare lameller, men smagen overdøves af den afbrunede smør. Vintersalaten med to slags blomkål - rå og kogt - samt blancherede rosenkålsblade fungerer dog, og croutonerne giver god knas.

Vi holder en lille pause, inden desserterne kommer på bordet. Jeg får en mørk og intens chokolademousse med blød og cremet vaniljeis. Den svampede krydderkage med syltede æbler og brunsvigersauce går lige ind på den anden side af bordet.

Under den ellers udmærkede kaffe og ditto petitfour mærker vi, at personalet gerne vil lukke ned for i aften. På det tidspunkt har vi også siddet alene i restauranten i næsten to timer.

Det er og bliver en underlig restaurantoplevelse, når der ikke er andre gæster, hvilket selvfølgelig er med til at spolere helhedsindtrykket. Det ændrer dog ikke ved, at niveauet i køkkenet denne aften ikke står mål med pris og ambitioner. Vi ender derfor på tre små stjerner.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle

Samlet vurdering