Madanmeldelse: Som til et godt selskab


Madanmeldelse: Som til et godt selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale råvarer og økologi er i centrum på Sinatur Hotel Gl. Avernæs. Lidt større fokus på anretningen vil dog ikke skade

Hotellet tager sig smukt ud. Placeret på en lille høj med Lillebælt på den ene side og Helnæs Bugt på den anden. Det omskiftelige majvejr har allernådigst valgt at vise sit milde ansigt frem, da vi ankommer, og turen op ad bøgealléen til den brostensbelagte gård er intet mindre end bjergtagende.

For en måned siden fik Sinatur Hotel Gl. Avernæs ny køkkenchef i Martin Riber. Han fortsætter restaurantens stil med enkle retter lavet af gode, friske, lokale og så vidt muligt økologiske råvarer. Smagspaletten er forholdsvis konservativ, og de selskabsagtige anretninger mangler harmoni. Maden er dog af høj kvalitet, betjeningen behagelig, og min ledsager og jeg får derfor en fin, firestjerners oplevelse.

Vi tager plads i restauranten. En klassisk, afdæmpet hotelrestaurant med grå gulvtæpper og hvide duge. Johannes Larsen-malerier på væggene og blød jazz sivende ud af højtalerne. Gammeldags og en smule upersonligt måske, men med en fantastisk udsigt til vandet. Min ledsager bestiller en velkomstdrink - bobler med hjemmelavet jordbærsaft - sommeren er jo lige om hjørnet.

Hver dag en ny menu

Menuen på Sinatur Hotel Gl. Avernæs veksler hver dag og består af blot tre retter. I aften er der laks, gris og rabarber på programmet.

Vi bestiller begge tre retter og har knap nok haft lejlighed til at sætte tænderne i det friskbagte brød med ramsløgsmør, før forretten bliver præsenteret.

Tallerkenen er anrettet med løs hånd og ligner noget, man får serveret til et godt selskab. Den varmrøgede laks fra egen røgeovn sidder lige i skabet. Silkeblødt, saftigt kød, der falder fra ved den letteste berøring af gaflen og med en nænsom smag af røg. Dertil friske asparges - grønne og hvide perfekt tilberedt med knæk og smag af forår, og en lun persillefløde, der bidrager med et strejf af syre. Enkelt og delikat.

Tilfredse læner vi os tilbage og smager på husets vin.

Gris på gaflen.

Selskabsanretningen går igen i hovedretten - denne gang som slagside. Et stykke svinefilet omgivet af blomkålssalat ved siden af en lille håndfuld syltede bøgehatte. Ved siden af dét et halvt stykke braiseret svinekæbe oven på en skefuld ærtepure. Det giver en halv tom tallerken, så der er plads til de nye kartofler og saucen, som stilles på bordet.

Der er ikke kælet for detaljen, og jeg kan ikke sige mig fri for at tænke, at bryllupsgæsterne inde ved siden af får serveret nøjagtig det samme, men til en langt lavere kuvertpris.

Smagen er der ikke noget at udsætte på. Frilandsfileten er smuk lyserød, fast og har god smag af de urter, den er stegt med. Sjov detalje med den syrnede jordbærpure, der ikke fungerer alene, men som giver et spændende tvist til den kraftfulde sauce. Broccolisalaten med forårsløg og brøndkarse er dejlig frisk med god bid i grøntsagerne. Svinekæben er braiseret i Fynsk Forår. Det kan jeg, som nabobordet også bemærker, ikke smage. Til gengæld er kødet trevlende mørt, og umami-smagen understøttes af de nøddeagtige bøgehatte og den tilhørende rustikke ærtepure. De lokale kartofler er søde og sprøde, som kun nye kartofler er.

Vi tager en lille pause inden desserten, hvor vi oplever aftenens eneste svipser.

Rabarbertærte og chokolademousse fungerer bare ikke sammen. Hver for sig smager de enkelte bestanddele godt. Tærten har en god sødme-syre-balance, men den går bare bedre i spænd med den friske rabarbersorbet, som også er på tallerkenen. Moussen er let og luftig med intens og dominerende chokoladesmag. Vi spiser isen og tærten for sig og efterfølgende chokolademoussen med de friske jordbær.

Efter middagen får vi en sludder med parret ved nabobordet. De er fra Sjælland og har haft et par overnatninger på hotellet. De er mere end tilfredse med maden og serveringen, og de vil ikke betænke sig på at anbefale hotellet til andre. Vi bryder op og går ud til bilen, mens de går op til deres værelse. På vej hjem i bilen, hvor maj-vejret så småt er begyndt at vise tænder igen, strejfer det mig, at det sjællandske par nok har valgt den bedste måde at opleve Sinatur Hotel Gl. Avernæs på.

Madanmeldelse: Som til et godt selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce