Café Creamy i Odense lå oprindeligt i mere ydmyge lokaler. Nu er der panorama ud mod Mageløs.

Downtown Odense bugner af små kvarterer med deres egen puls. Gråbrødreplads og de nærmeste omgivelser har et livligt café- og restaurantliv. Det samme finder man omkring Brandts og passagen.

Og nogle få skridt fra de traditionelle steder forventer man ikke at finde en restaurant i selskab med lægehus, Friluftslageret og banker.

Men det er præcis her, den tidligere Café Creamy er blevet til No 7 Mageløs. Den ligger med sine panoramaruder og byder sig til, inden Vestergades caféer og restauranter dukker op længere fremme.

I stedet for dem kan du gå den lille omvej rundt omkring Mageløs og prøve noget andet. No 7 er klar med sandwich, en bøf, en økokaffe eller en komplet restaurantoplevelse (om aftenen).

Du kan sidde inde i varmen og nyde panoramaudsigten til den levende gade med gående, cyklende og enkelte bilister. Ved frokosttid er det de enkle caféretter, som dominerer kortet. Åbningstiden følger byens aktivitet, og derfor er der også lukket om søndagen.

Lysvældet fra de sydvendte ruder gaden giver en rar atmosfære, og rigtigt mange gæster kan være sikre på at få en vinduesplads i første parket til Mageløs. Det gør vi, men inde i lokalet kan man også sidde mere ugeneret.

Modtagelsen er uformel, venlig og imødekommende, og der går ikke mange øjeblikke, før der står økosodavand og juice på bordet, mens vi får bestillingerne af mad på plads.Vores snacktallerken til 35 kr. består af lidt snoller: Lidt oliven, peanuts, et fingerknips chips og nogle mandler. Ligegyldigt og ikke pengene værd. Vi skulle bare have ventet på maden.

Et par udstregninger på menukortet ærgres man over. Muslinger med fritter gemmer sig under en sprittusch, men måske er det en råvare, der ikke er så efterspurgt her.

Fred med det. En pariserbøf er ikke det mest originale valg, men ikke desto mindre kan det være en god måde at tjekke køkkenet på, så den bestiller jeg.

Den viser sig at være både gedigen og pænt anrettet med rigeligt af det sure, det stærke og det sødere. Peberrod og kapers i friskeste udgave pepper humøret op, og den ledsagende æggeblomme er af den pasteuriserede slags. Det er flottere med en blomme i en halv skal, men den servering er ikke lige populær, så den særskilte servering i en miniskål er godkendt.

Fra fisk til rødt kød

Eneste anke fra en medspiser, der bytter lidt af sit stjerneskud til bøf:

- Den er for rå.

Det har jeg så ingen kvababbelser over. Kødet er velsmagende, en anelse skorpe, og mixet med sødt og skarpt tilbehør er det perfekt. Men det ville være fint at spørge, hvordan man kunne tænke sig kødet stegt.

Brødet svamper sammen med kødet. Sådan foretrækker nogle det. Jeg vil hellere have det hårdt ristet eller ligefrem pandestegt - i smør.

Laksesandwichen er en ordentlig krabat. Mørkt brød og tatar af røget fisk. Brødet er smurt med pikantost, og også denne ret er XL. En tendens, som frokostgæsterne helt sikkert sætter pris på. Brødet er sprødt og helt friskt fra en lokal bager.

Pyntesalatblade fikser op, men er egentlig uden anden funktion end udseende og en form for grøntalibi.

Stjerneskuddet er en anden klassiker på danske frokostrestauranter. Der er tre slags fisk. Dampet, rullet rødspætte, torsk og laks. Toppet med stenbiderrogn. Alle ingredienser virker køleskabsagtige. Læs: OK, men kedelige.

Sidste ret er kyllingepastaen. Den er så rigeligt portioneret, at vi er tre, der smager. Kyllingebidderne slipper op, og tilbage ligger en masse flødefedtet bacon og spaghetti. Et levn fra Creamy-tiden? Retten ville vinde ved ikke at at være så sauceklistret. Der er hakkede, soltørrede tomater, og de er svære at få øje på.

Økodrikkevarerne er blandt specialiteterne. Det er meget vellykkede "latter" og cappuccinoer, vi får efter maden. Skummet med et pift af kaffestøv. Kaffen blandt de bedste i byen, og det er sympatisk, at bønnerne er dyrket og håndteret på en miljøvenlig måde.

No 7 placerer sig med sine frokosttilbud i midten med tre stjerner. Nogle priser matcher ikke, og der kunne være mere originalitet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle

Samlet vurdering