Madanmeldelse: En kende for klassisk

Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred i Odense.
Foto: Robert Wengler

Madanmeldelse: En kende for klassisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindetræet i Odense spiller for sikkert til at det bliver rigtig sjovt - og julens klassiker skuffede

Lindetræet lokker med levende lys, gyldent skær fra de småsprossede vinduer og gourmet i julemandsdress. Med adressen tæt på julemarkedet og Sortebrødre Torv er restauranten med frokost og aftenmenu et oplagt mål, når strøggængerne bliver sultne under shopping frem til 24. december.

Gæsten kan plukke udvalgte sæt fra julemenuens otte retter, men det er dog ikke mere fast, end at man kan bytte ud mod en merpris. Gæsten er i centrum på Lindetræet, sådan helt klassisk og - viser det sig - også i en lidt stiv klassisk forstand.

Vi får pinot-domineret champagne fra Billiot og et par snacks. Den lille aspargeskartoffel med grønkålsmousse er fin, men spidskompetencen for en flæskesvær er at være sprød - også når den er fyldt med karljohan-mayo. Uden knas dumper den altså.

Det hjemmekærnede smør med græskardrys er delikat til de tre slags brød, og den første af fem retter er saltet laks med et par fine, smagfulde stykker med dild og spændstig rogn til vinmenuens Idoia fra Catalonien. Tjeneren opremser de mange druer i flasken, og aftenen viser, at begge på gulvet har tjek på det vinøse uden hensyn til, at ikke alle gæster betragter fadlagring eller mangel på samme som nødvendig viden. Den unge tjener traf sit publikum bedst, da hun fortalte, at hun selv fangede banan og karamel i vinens næse, men at vi nu kunne danne vores egen opfattelse - information koblet med oplevelse, og samtalen hos de fire erhvervsfolk ved nabobordet viste, at hun ramte plet.

Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred i Odense.
Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred i Odense.
Foto: Robert Wengler

Et godt bytte

Min medspiser har byttet menuens gratinerede torsk ud med jomfruhummer med græskar i åben ravioli, og hun får aftenens bedste vin i skikkelse af Roland Schmitts pinot gris fra Alsace med dybde, krop og mineralitet, mens jeg får en Los Vascos-sauvignon blanc til torsken - godt nok har Rothschild-dynastiet haft en finger med i spillet ovre i Chile, men vinen er frisk, enkel og uden personlighed.

De tre hummerhaler er smagfulde, raviolien delikat og tilberedningen af min torsk er perfekt, saftig med en skive bacon og klassisk rødbede som kompot. Lækkert, klassisk, men også på kanten af det uopfindsomme i en branche, hvor udviklingen går stærkt. Samme tanke dukker op ved anden, hvor vi følges ad: Bryst af canette, perfekt, saftigt med let, sprødt skind med striber af sød kvædepuré på den - dejligt - lune tallerken. Kartoffelkuglerne er stegt i andefedt og leder tankerne hen på 1970'ernes køkken. Men vinen på druen refosco fra Dario Coos i Friuli er en livfuld syrebasse med en god frugtsødme, som matcher fjerkræet flot, fyldig uden at være tung.

Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred i Odense.
Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred i Odense.
Foto: Robert Wengler

5 blev til 20

Vi har tidligere bedt om fem minutter efter en ret, men får det firedobbelte, og resten af aftenen skrider frem i et for sindigt tempo, uanset at vi er et dusin gæster denne tirsdag aften.

Vi havde fået at vide, at risalamanden er en lille dessert, men skålene rummer nu en ganske stor portion, ikke mindst for en pre-dessert.

De fleste har en opfattelse af, hvordan juleaftens kulinariske finale skal være, og denne er for uharmonisk i tekstur til min smag, den virker, som er væden ikke suget ordentligt ind i risene. En klassiker som denne skal nytænkes for at få plads på kortet på en gourmetrestaurant og får den billigere treretters menu til at fremstå som et bedre tilbud. Den frugtige portvin fra Graham's klæder retten fint, og næste dessert er et af måltidets højdepunkter i form af appelsintærte - sødt, glat fyld over en fin bund og syrlige smagsnuancer i sorbet og is foruden kant fra grapebitterhed og mynteblade.

Restaurant Under Lindetræet får fire stjerner for en god aften til 2460 kroner, for i denne prisklasse har Odense andre gode bud, som er tættere på gastronomien anno 2014. Men restauranten ved H.C. Andersens Hus er et godt bud, hvis man som aftenens tredje selskab skal ud og spise flere generationer. Værtsskabet fungerer med vidende tjenere, sikkert håndværk og tilberedning, så både den i professionelt ærinde spisende og den private får en fin oplevelse.

Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred i Odense.
Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred i Odense.
Foto: Robert Wengler

Madanmeldelse: En kende for klassisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce